Publicat 14/07/2014 16:07

La companyia teatral britànica Cheek by Jowl dissecciona l'univers burgès en 'Ubu Roi'

Espectáculo 'Ubu Roi'
JOHAN PERSSON

BARCELONA, 14 jul. (EUROPA PRESS) -

La companyia teatral britànica Cheek by Jowl ha disseccionat l'univers de la burgesia en la proposta 'Ubu Roi', un text adaptat que Alfred Jarry va escriure el 1896, que es representarà en el marc del Festival Grec de Barcelona del 17 al 20 de juliol al Teatre Lliure.

Segons ha explicat en roda de premsa aquest dilluns el director del festival, Ramon Simó, la companyia, dirigida per Declan Donnellan i Nick Ormerod, "sorprèn pel seu canvi de registre", ja que fins ara feien gala d'un estil naturalista, mentre que amb 'Ubu Roi' es trenca per donar pas a una gran fisicitat.

Al llarg de les gairebé dues hores de durada, els sis actors donaran vida a una família burgesa que es disposa a sopar amb convidats, però que acabaran utilitzant aparells quotidians per donar curs als seus impulsos per retratar àcidament les classes més poderoses.

La peça, que té molts elements de dansa, mostrarà "les obsessions que posseeixen a la classe alta que domina el món", i l'espai ordenat del menjador acabarà sent caòtic.

LA PODEROSA

El col·lectiu d'Artistes Associats a La Poderosa (Artas) recalarà a l'Antic Teatre del 17 al 19 de juliol per mostrar els treballs dels seus integrants, Mónica Muntaner, Oihana Altube, Javier Vaquero, Amaranta Velarde, Pere Faura i Bea Fernández.

Segons han explicat els seus integrants, hi haurà diverses activitats cada dia per ensenyar "un mosaic del col·lectiu", ja siguin en viu o a través de documentals.

La Poderosa és un espai escènic de creació independent al Raval que practica la comunicació entre diferents tendències de les arts contemporànies.

'ONZE.NOU.CATORZE'

Del 17 al 18 de juliol recalarà al Convent de Sant Agustí el muntatge 'Onze.Nou.CATorze (1714)', una proposta escènica musical apta per a tots els públics que narrarà el viatge en el temps d'un adolescent del segle XXI a la vigília de l'11 de setembre del 1714.

L'espectacle, que va començar a girar a finals de l'any passat i que es va representar en el Born Centre Cultural, posarà sobre l'escenari 40 persones, d'entre els quals hi haurà set actors professionals.

Segons ha destacat l'actor protagonista, Marc Balaguer, l'espectacle és un "acte social", ja que les companyies de teatre amateur de les poblacions on han acudit han aparegut en l'obra com a extres o han interpretat papers petits.

En aquesta ocasió, s'ha convidat la Coral Ginesta de Cervera (Lleida) a participar en la funció, i acudirà els dos dies de la representació per formar part de l'elenc.

L'actor Feliu Formosa ha valorat molt positivament el treball d'implicació amb el públic que la companyia Zitzània Teatre va iniciar fa uns cinc anys, i ha assenyalat que els teatres gairebé sempre eren plens i que algunes funcions van culminar amb crits a favor de la independència catalana.

Un dels motius pels quals s'ha escollit el Convent de Sant Agustí, segons ha explicat un dels autors, Pere Cònsul, ha estat per la càrrega simbòlica del lloc, un dels últims a caure davant de les tropes borbòniques.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés