Publicat 27/1/2020 17:03:06 +01:00CET

Comencen les excavacions a l'escenari del teatre romà de Tarragona

Excavacions al teatre romà de Tarragona.
GOVERN

TARRAGONA, 27 gen. (EUROPA PRESS) -

La segona fase de les obres d'excavació arqueològiques al teatre romà de Tarragona han començat aquest dilluns i se centren a la zona de l''hyposcaenium', l'àrea on hi havia la tramoia, ha informat la Conselleria de Cultura de la Generalitat en un comunicat.

La intervenció arqueològica afecta, a més d'aquesta part situada sota l'escenari del teatre, l'esplanada oriental del recinte del teatre romà i l'àrea monumental annexa, i permetrà conèixer tota aquesta part del monument i fer sondejos que ajudaran a valorar en un futur l'abast de les excavacions pendents.

Aquesta segona fase de treball compta amb una inversió de 80.422 euros, que ha finançat l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat, i les tasques emmarcades en el projecte de recuperació i posada en valor del monument duraran tres mesos.

El projecte de recuperació del teatre s'emmarca en el pla estratègic per posar en valor el monument, que preveu la creació d'un futur Parc Arqueològic del Port de Tarraco.

L'activitat de difusió del monument continuarà i no quedarà afectada per les intervencions arqueològiques, i es preveuen visites i jornades de portes obertes, especialment amb motiu de l'excavació.