Publicat 7/8/2020 14:32:04 +02:00CET

Comencen els cribratges massius a Terrassa (Barcelona)

El delegat del Govern, Juli Fernàndez; la gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran; i l'alcalde de Terrassa (Barcelona), Jordi Ballart; aquest divendres 7 d'agost a Terrassa, davant un dels dispositius mòbils per fer test PCR.
GENERALITAT DE CATALUNYA

   Fins les 12 del migdia s'havien fet a la ciutat al voltant de 265 proves PCR

   BARCELONA, 7 ago. (EUROPA PRESS) -

   La Generalitat ha engegat aquest divendres dues àrees sanitàries mòbils per a la recollida de mostres per fer PCR a Terrassa (Barcelona), amb l'objectiu de fer un cribratge intensiu a les zones relacionades amb les àrees bàsiques de salut del CAP Nord i del CAP Rambla de la ciutat vallesana.

   Mitjançant aquests dispositius, que ha muntat el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), es durà a terme durant dos dies una recollida de mostres a pacients asimptomàtics amb la idea de trobar els portadors i poder tallar la cadena de transmissió de la Covid-19, ha informat la Conselleria de Salut de la Generalitat en un comunicat.

   El delegat del Govern a Barcelona, Juli Fernández, ha destacat la importància de la "participació activa de la població en aquestes proves massives per protegir la comunitat", i ha afegit que l'objectiu del Govern és seguir amb l'estratègia de cribratge els següents dies per frenar la transmissió, que darrerament s'està observant principalment entre la població de 15 a 44 anys.

   Per la seva banda, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, també ha volgut fer una crida a la participació ciutadana i ha demanat als seus veïns "que acudeixin de manera responsable a aquestes àrees assistencials mòbils", especialment si són persones asimptomàtiques que poden contagiar i no saben que ho estan fent.

   La gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord del Servei Català de la Salut, Anna Aran, ha explicat que es tracta d'una intervenció comunitària que persegueix sensibilitzar la ciutadania de les mesures de prevenció" i ha recordat que, una vegada detectats els casos positius i els contactes estrets, encara que el PCR sigui negatiu, s'ha de mantenir l'aïllament i quarentena 14 dies.

PROP DE 2.000 TESTS

   Fins a les 12 del migdia d'aquest divendres s'havien fet als dos dispositius de Terrassa al voltant de 265 proves, segons la Generalitat, que se sumen a les 798 proves realitzades el dijous a Sabadell (Barcelona) i les 665 que s'han fet a Ripollet (Barcelona), on 135 s'han realitzat mitjançant l'estratègia de porta a porta.

   En total s'han realitzat ja 1.728 tests PCR des de dimecres passat, tot i que la Conselleria de Salut calcula que amb aquests dispositius --àrees sanitàries mòbils i porta a porta en algun cas--, es podran fer a les tres localitats catalanes unes 9.000 proves PCR.

   La Generalitat ha destacat que aquesta intervenció és possible gràcies al "lideratge" de l'atenció primària i vigilància epidemiològica, i amb la col·laboració dels professionals dels hospitals locals i del SEM, així com del suport dels ajuntaments.