Publicat 27/4/2020 9:16:13 +02:00CET

Comença l'estudi de seroprevalença a 36.000 domicilis espanyols

Una sanitaria saca sangre a uno de los paciente diagnosticados con COVID-19 centro de salud de Osakidetza del casco viejo de Bilbao (Vizcaya, Euskadi, España), a 27 de abril de 2020.
H.Bilbao - Europa Press

MADRID, 27 abr. (EUROPA PRESS) -

El Ministeri de Sanitat arrenca aquest dilluns l'estudi de seroprevalença a 36.000 domicilis espanyols de municipis petits i mitjans de 50 províncies.

Així ho va manifestar diumenge el ministre de Sanitat, Salvador Illa, durant la conferència de premsa posterior a la reunió del president del Govern central, Pedro Sánchez, amb els presidents autonòmics.

L'estudi de seroprevalença, segons va avançar Illa, començarà aquest dilluns amb la col·laboració de totes les comunitats autònomes" per conèixer "la dimensió real" de la pandèmia.

"Donarà dades de l'àmbit provincial i local; per edat i sexe; per transmissió comunitària; i ens permetrà veure l'evolució dinàmica de la malaltia", va explicar Illa.

En aquest sentit, el responsable de Sanitat va afegir que aquest model permetrà, "amb tres onades cada 21 dies", anar veient "com evoluciona la malaltia".

Illa va subratllar que en aquests 40 dies de confinament s'ha passat d'un índex de contagis del 35% quan es va decretar l'estat d'alarma, el 14 de març, al 0,8% que es va registrar diumenge.