Publicat 11/10/2019 17:18:49 +02:00CET

'Colour Out of Space' reviu en el Festival de Sitges l'univers de Lovecraft amb Nicolas Cage

El director Richard Stanley en el Sitges Film Festival 2019.
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

"Hi ha un boom de contingut de terror i fantasia que reflecteix l'angoixa dels temps que vivim"

SITGES (BARCELONA), 11 oct. (EUROPA PRESS) -

El director Richard Stanley ha reviscut aquest divendres en el 52 Sitges Film Festival - Festival Internacional de Cinema Fantstic de Catalunya l'univers d'H.P. Lovecraft amb l'adaptació de 'Colour Out of Space' --'El color que va caure del cel'--, protagonitzada per Nicolas Cage i Scarlett Amaris.

Un meteorit s'estavella prop de la granja dels Gardner, i allibera un organisme extraterrestre que converteix la tranquilla vida rural de la família en un malson colorista i alucingen, que obliga el director de fotografia de la pellícula, Steve Anis, a desplegar una psicodlica incandescncia fúcsia amb la qual prova d'illustrar els estralls que el monstruós color provoca en els humans i en els animals.

Sobre el treball d'Anis, Stanley ha descrit que Anis ha buscat en tot moment la bellesa, per ha avisat que no té necessriament moral: "Hi ha coses molt boniques que poden tenir efectes catastrfics".

ULTRAVIOLATS I ULTRASONS

Si la imatge prova d'oferir les gammes ultraviolades invisibles a l'ull hum, també la música mira de donar a l'espectador "la percepció més enll de la percepció, amb ultrasons i infrasons", tot aix en honor de descriure la manera com una presencia alienígena prova d'atacar des de la quarta dimensió.

"La pellícula inclou una paleta de colors davant la tendncia d'una imatge sense saturar, sense gairebé colors", ha dit el director, que vol tornar a les esttiques psicodliques dels anys 80.

Sense treballar durant molts anys en un llargmetratge, Stanley ha tornat amb aquesta producció i ha destacat que "hi ha un boom de continguts de terror i fantasia que reflecteixen l'angoixa dels temps que vivim".

"La meva part supersticiosa sempre em diu que les detats del món de Lovecraft estan fent pressió per tornar a la nostra cultura. Cent anys després de la seva mort, Lovecraft mai no ha estat tan popular com ara", ha dit el director, i ha considerat que la cultura global est saturada de referncies de Lovecraft.

Ha recordat que ell fa 30 anys que viu al Pirineu francs allunyat de la civilització, per que va ser la seva mare que el va introduir a Lovecraft quan als 7 anys li llegia les seves histries, i ara se'l considera l'autor de terror més important: "Lovecraft volia mostrar la inutilitat i petitesa de l'ésser hum davant el cosmos com un element generador de terror".

No obstant aix, ha reivindicat que cal que els directors reinventin els clssics per aostar-los a cada generació: "La nostra missió és fer una altra vegada fresques aquestes histries i treballar que els arquetips siguin perillosos per a cada generació".

Sobre la presncia de Nicolas Cage en la cinta, ha dit que en el rodatge de 'Mandy', van comenar a parlar d'aquest projecte i Cage era molt fan de Lovecraft, així que es va quedar amb el guió de seguida, tot i que només estava disponible quatre setmanes al gener del 2019 i es va haver de rodar llavors.

Sobre l'actor ha dit: "Va revisar el guió, va subratllar moltes coses que va creure que podia millorar i improvisar i va donar lloc a explosions preparades amb setmanes d'antelació", i ha destacat que l'actor va ser molt valent d'afrontar el paper perqu interpretava a algú amb molts defectes, feble i vulnerable, allunyat dels protagonistes a l'ús.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés