Publicat 10/7/2019 12:40:07 +02:00CET

El Col·legi de Metges de Girona insta els hospitals a eradicar els plàstics d'un ús

Ampolles de plàstic i forquilles d'un sol ús de plàstic
EUROPA PRESS

GIRONA, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

El Col·legi de Metges de Girona (COMG) ha instat els hospitals i centres de salut de la província de Girona a eradicar progressivament els plàstics d'un sol ús i les ampolles de plàstic en una campanya.

La campanya 'Menys plàstic, més salut' vol sensibilitzar sobre els efectes negatius del plàstic i apostar per uns centres sanitaris cada vegada més sostenibles, segons ha informat aquest dimecres en un comunicat.

La campanya es basa en un estudi publicat per l'entitat World Wildlife Fund (WWF), en el qual s'informa que l'aigua embotellada arriba a contenir 90.000 partícules de microplàstic més que l'aigua de l'aixeta, raó per la qual des del Col·legi s'ha apostat per la instal·lació de sortidors d'aigua als centres de salut.

El president del COMG, Josep Vilaplana, ha insistit en la necessitat de convertir els centres sanitaris en un espai "cada vegada més saludable" que serveixi d'exemple per a la ciutadania.

El col·legi difondrà la campanya als mateixos hospitals i centres sanitaris, però també a través de les xarxes socials, amb dades concretes sobre l'impacte del plàstic en la salut, per així conscienciar els professionals i la ciutadania de "la importància de minimitzar l'ús de plàstics".