Publicat 30/10/2019 11:22:15CET

Col·lectius d'estudiants inicien una acampada indefinida a la plaça Universitat de Barcelona per la "repressió"

Estudiants inicien una acampada indefinida a la plaça Universitat de Barcelona contra la "repressió".
EUROPA PRESS

Demanen que Sánchez condemni la "violència policial" i s'assegui a negociar un referèndum

BARCELONA, 30 oct. (EUROPA PRESS) -

Col·lectius juvenils i d'estudiants han iniciat el matí d'aquest dimecres una acampada indefinida a la plaça Universitat de Barcelona per reclamar que "s'aturi la repressió de manera immediata".

L'acampada ha començat cap a les 10.00 hores amb més d'una quarentena de tendes de campanya i unes 200 persones, que s'han distribuït per la plaça.

En un manifest, en què s'han definit com la 'generació 14 d'octubre', han exigit responsabilitats als polítics per garantir un futur digne i que "no toleraran 100 anys de presó per exercir els seus drets".

Han lamentat la "criminalització sense precedents" per part de l'Estat des que es va publicar la sentència de l'1-O, amb 200 detinguts i 600 ferits, quatre dels quals han perdut la visió.

Per això, han dit que en assemblea han decidit plantar-se i han cridat els joves a acampar a la plaça Universitat per exigir "aturar de manera immediata la repressió contra els membres d'una generació que ha sortit al carrer" i que es depurin responsabilitats en els cossos policials.

L'acampada també demana que el president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, "condemni la repressió i la violència policial" i s'assegui a negociar un referèndum d'autodeterminació.

"AMNISTIA TOTAL"

Han reclamat també que "es garanteixi l'amnistia total contra tots els presos i preses polítiques", i han demanat que es garanteixin els drets civils i polítics que, segons el col·lectiu, han estat vulnerats i posats en dubte per la sentència del Suprem.

Així mateix, també han reclamat un futur digne amb accés a l'habitatge social, igualtat de gènere i mesures reals per frenar l'emergència climàtica, així com "la garantia dels drets socials que han estat robats".