Publicat 5/4/2019 18:50:38 +02:00CET

Colau i Vilallonga inauguren el saló Còmic Barcelona, "gènere literari de primer nivell"

Inauguració del Va salar del Cmic de Barcelona
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 5 abr. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la consellera de Cultura de la Generalitat, Maringela Vilallonga, han inaugurat aquest divendres la 37 edició del Saló del Cmic de Barcelona, rebatejat com a Cmic Barcelona, que se celebra en el recinte de Montjuc de Fira Barcelona fins al diumenge.

En declaracions a Europa Press, l'alcaldessa ha afirmat: "El cmic ha de veure's, i cada vegada crec que la gent és més conscient, com un gnere literari de primer nivell. No és la germana petita de la literatura", i si Barcelona est reconeguda com a ciutat de la literatura per la Unesco, té a veure també amb la presncia del cmic, ha dit.

Ha observat que el saló és un punt de trobada entre el sector i els lectors, "un públic jove que moltes vegades accedeix a la literatura a través del cmic", ha dit l'alcaldessa després de visitar els pavellons del saló juntament amb la consellera, que no ha fet declaracions.

Colau ha remarcat que es tracta d'un saló molt estima't per la ciutat, on veu que hi ha "molt talent propi, autors, creadors i editorials" fins a convertir-se en referent mundial.

TALENT FEMENÍ

Ha assenyalat que en el saló es mostra també que hi ha molt talent femení, amb la meitat dels sis premis distingint a dones, i un cartell fet també per una autora --Ana Galvañ--: "Cada vegada més, normalitzant el que és una realitat, que les dones estem a tot arreu, i també som protagonistes del cmic".

En el recorregut, Vilallonga i Colau s'han apropat a parlar amb autors i representants d'editorials, que els han obsequiat amb novelles grfiques i cmics, mentre que diverses persones han demanat a l'alcaldessa fer-se una fotografia juntes, en reconixer-la.

Han acompanyat a totes dues en la visita el president de Ficomic, Patrici Tixis; la directora general de Ficomic, Meritxell Puig, i el director general Fira Barcelona, Constantí Serrallonga.

El saló ha crescut aquest any i ocupa 52.000 metres, més de 30 autors, i la previsió d'arribar als 118.000 visitants de la passada edició, i compta amb exposicions dedicades a Stan Lee, i el cmic alternatiu i el rock'n'roll amb 'Vibracions underground'.

També festejar l'aniversari de Popeye, els 60 anys d'Asterix i els 90 anys de Tintin, entre altres activitats previstes durant tot el cap de setmana.

DISFRESSES I SUPERHEROIS

Entre els visitants al saló destaca el públic adolescent, que veu en el saló un lloc de trobada social, com és el cas de dues amigues barcelonines, totes dues anomenades Lucía, i que han assistit disfressades de l'nima 'Love Life' per trobar-se amb els seus amics i veure els estands, perqu encara que els interessa més el manga, també els agrada l'univers Marvel i DC, han relatat a Europa Press.

També hi ha hagut molta presncia d'un públic adult habitual del saló, i alguns van acompanyats de familiars, noves generacions de lectors del cmic, com per exemple David, de 46 anys, que va cada any al saló i en aquesta ocasió ha acudit amb la seva filla Núria, de vuit anys, disfressada de superheroi.

El pare ha relatat que quan la petita va aprendre a llegir, va comenar a estar també en contacte amb els cmics, i ara fa colleccions prpies, i ha afegit que ha vist més públic aquest any que en l'anterior.