Publicat 20/11/2019 15:44:52 +01:00CET

Colau: l'ocupació de la plaça Universitat "no es podia perllongar de manera indefinida"

L'alcaldessa A.Colau
EUROPA PRESS

BARCELONA, 20 nov. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit aquest dimecres sobre el desallotjament aquest dimarts a la nit de l'acampada a la plaça Universitat de Barcelona, que aquesta "no es podia perllongar de manera indefinida".

En declaracions als mitjans, ha dit que feia molts dies i que a Barcelona el dret a la protesta ha d'estar garantit, així que, si bé era una protesta legítima, "també comportava el tall d'una via principal com la Gran Via, que a més s'anunciava com de manera indefinida".

Ha esgrimit que s'havien activat processos de mediació amb els acampats i la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra per facilitar el dret a la protesta, així com l'ús de les vies i la mobilitat a la ciutat: "La mediació no ha donat resultats", ha lamentat.

"S'ha recuperat l'ús de l'espai públic i de la Gran Via", ha dit Colau, subratllant que el dret a la protesta sempre ha de quedar garantit, perquè no és possible tallar una via tan principal.

SITUACIÓ "DETERIORADA"

A més, ha destacat que la protesta que havia anat en descens i per tant, "la situació a la plaça s'havia anat deteriorant".

Sobre si la trucada a Emergències per una presumpta agressió sexual ha precipitat aquesta decisió en el consistori, Colau ha dit que no coneix els detalls, i que és una qüestió molt delicada: "Condemnem qualsevol agressió que hi hagi. Tot el suport a la víctima", ha afegit.