Publicat 23/10/2019 17:49CET

La CNMC investiga The Walt Disney, Paramount, Warner Bros i altres distribudores per pactes comercials

Walt Disney Studios
WALT DISNEY STUDIOS

MADRID, 23 oct. (EUROPA PRESS) -

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competncia (CNMC) ha incoat un expedient sancionador contra 14 empreses, entre elles The Walt Disney Company Iberia, Sony Pictures Entertainment Iberia, Paramount Spain i Warner Bros Entertainment Espanya, per possibles prctiques restrictives de la competncia en el mercat de distribució cinematogrfica.

Aquestes prctiques consistirien en la concertació entre les grans distribudores i l'empresa integradora Ymagis per uniformitzar-ne les polítiques comercials. A aix se suma l'intercanvi d'informació comercialment sensible entre els grans distribudors, amb la collaboració de la companyia de mesurament d'audincies Rentrak, al mercat espanyol de la distribució cinematogrfica.

En concret les investigacions se centraran en: The Walt Disney Company Iberia i, solidriament, la seva matriu britnica The Walt Disney Company Limited; Sony Pictures Entertainment Iberia i, solidriament, la matriu britnica Columbia Pictures Corporation; Warner Bros Entertainment Espanya i solidriament la matriu holandesa Warner Bros Entertainment Nederland; Hispano Foxfilm; Universal Pictures International Spain; Paramount Spain i solidriament, la
matriu britnica Paramount Pictures International Limited; Ymagis Spain i solidriament la matriu francesa, Ymagis; Rentrak Spain i solidriament la matriu holandesa Rentrak.

La motivació de l'expedient sancionador són possibles prctiques restrictives de la competncia prohibides en l'article 1 de la llei de defensa de la competncia, així com en l'article 101 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea.

S'obre així un període mxim de 18 mesos per a la instrucció de l'expedient i per a la seva resolució per la CNMC, sense que la incoació d'aquest expedient prejutgi el resultat final de la investigació.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés