Publicat 23/10/2019 17:49:17CET

La CNMC investiga The Walt Disney, Paramount, Warner Bros i altres distribuïdores per pactes comercials

Walt Disney Studios
WALT DISNEY STUDIOS

MADRID, 23 Oct. (EUROPA PRESS) -

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha incoat un expedient sancionador contra 14 empreses, entre elles The Walt Disney Company Iberia, Sony Pictures Entertainment Iberia, Paramount Spain i Warner Bros Entertainment Espanya, per possibles pràctiques restrictives de la competència en el mercat de distribució cinematogràfica.

Aquestes pràctiques consistirien en la concertació entre les grans distribuïdores i l'empresa integradora Ymagis per uniformitzar-ne les polítiques comercials. A això se suma l'intercanvi d'informació comercialment sensible entre els grans distribuïdors, amb la col·laboració de la companyia de mesurament d'audiències Rentrak, al mercat espanyol de la distribució cinematogràfica.

En concret les investigacions se centraran en: The Walt Disney Company Iberia i, solidàriament, la seva matriu britànica The Walt Disney Company Limited; Sony Pictures Entertainment Iberia i, solidàriament, la matriu britànica Columbia Pictures Corporation; Warner Bros Entertainment Espanya i solidàriament la matriu holandesa Warner Bros Entertainment Nederland; Hispano Foxfilm; Universal Pictures International Spain; Paramount Spain i solidàriament, la
matriu britànica Paramount Pictures International Limited; Ymagis Spain i solidàriament la matriu francesa, Ymagis; Rentrak Spain i solidàriament la matriu holandesa Rentrak.

La motivació de l'expedient sancionador són possibles pràctiques restrictives de la competència prohibides en l'article 1 de la llei de defensa de la competència, així com en l'article 101 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea.

S'obre així un període màxim de 18 mesos per a la instrucció de l'expedient i per a la seva resolució per la CNMC, sense que la incoació d'aquest expedient prejutgi el resultat final de la investigació.

Contador
L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.