El claustre de la UB demana la "immediata llibertat" dels líders independentistes

Publicat 21/10/2019 18:57:11CET
Edifici Històric de la UB
UB - Archivo

BARCELONA, 21 oct. (EUROPA PRESS) -

El claustre de la Universitat de Barcelona (UB), s'ha reunit aquest dilluns en sessió extraordinària, ha aprovat un manifest en el qual exigeix la "immediata llibertat" dels líders independentistes empresonats, tal com va fer la setmana passada el claustre de la Universitat de Lleida (UdL).

El 'Manifest de rebuig de les condemnes dels presos polítics catalans i de la judicialització de la política', aprovat per 111 vots a favor, 7 en contra i 6 en blanc, part de l'acord de membres de col·lectius de les diverses universitats públiques d'impulsar la votació en un claustre extraordinari, ha informat aquest dilluns la UB en un comunicat.

El text aprovat ha considerat la situació creada arran de la sentència com a extremadament greu, i ha considerat que "no hi ha marge per al silenci" de la institució universitària davant la situació actual.

Ha exigit la "immediata posada en llibertat de les persones injustament condemnades o a la presó provisional i el sobreseïment de tots els processos penals i administratius en curs relacionats, i el retorn de les persones exiliades".

Ha expressat el seu suport a totes les mobilitzacions cíviques i pacífiques que es plantegin en favor dels drets civils i la llibertat dels condemnats, i ha rebutjat la "repressió i violència policial".