Publicat 17/11/2014 12:59

Claudio Zulian retrata la vida a la Barcelona del 1714 a la seva nova pel·lícula 'Born'

Película 'Born', dirigida por Claudio Zulian
'BORN' FILM

BARCELONA, 17 nov. (EUROPA PRESS) -

El director Claudio Zulian mostra la vida a la Barcelona del 1714 en la seva nova pel·lícula 'Born', un retrat íntim i fidel amb la guerra com a escenari i rodat en localitzacions històriques de la ciutat, que s'estrenarà aquest divendres.

La pel·lícula està basada en el llibre 'La ciutat del Born' de l'historiador Albert García Espuche --que ha col·laborat en el guió--, després que Zulian s'enamorés de "la minúcia i el detallisme meravellós" amb què retrata la vida de l'època, la mateixa intenció que havia tingut el director amb el seu film 'A través del Carmel', situada 300 anys enrere, ha explicat Zulian en unes declaracions a Europa Press.

El director ha volgut preguntar als ancestres per comprendre la situació actual de crisi econòmica i canvi social, i per fer-ho se situa en el lloc on afirma que va néixer l'estil de vida actual: el segle XVIII, "on hi va haver un canvi en la percepció de l'individu que s'acosta a l'home actual més que no pas al segle XIX", fet al qual fa referència amb el títol, 'Born', que en anglès significa 'nascut'.

LA GUERRA COM UN "TRASTORN"

A diferència d'altres obres situades el 1714, 'Born' no tracta el conflicte de la sobirania catalana, sinó que enfoca la situació des d'un altre punt de vista: "Parla de la guerra com un trastorn, mostra tres personatges que troben tres formes diferents de trobar-se en aquest entorn" --encarnats pels actors Marc Martínez, Vicky Luengo i Josep Julien--, ha explicat.

Els tres protagonistes --entre els quals hi ha un burgès que vol fer-se més ric, un calderer que perd el cap pel joc i una dona que es debat entre la llibertat individual i la submissió davant dels diners-- mostren com en moments de transformacions apareixen oportunitats i dubtes, amb la possibilitat de canviar-ho tot, però amb l'angoixa de no saber si serà millor.

UN RETRAT FIDEL

Zulian ha explicat que han tingut "la sort de poder rodar en localitzacions naturals, que estan vives", de Barcelona i el voltants, d'acord amb la voluntat que tenia l'equip d'aconseguir una fidelitat estricta pel que fa a l'època, reconstruint els llocs, els costums i fins i tot la il·luminació.

En aquesta intenció de reconstrucció, van parar una atenció especial als costums de les persones, amb l'ajuda d'un lingüista amb el qual van treballar l'expressió verbal dels personatges, i així van aconseguir una sensació quotidiana però sorprenent, ha explicat Zulian.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés