Publicat 28/9/2019 12:51:21 +02:00CET

El clan detingut a la Zona Franca va blanquejar amb un premi de la loteria, segons Mossos

Els Mossos d'Esquadra registren les dependències del negoci de venda de cotxes de luxe del clan familiar de la Zona Franca de Barcelona.
MOSSOS D'ESQUADRA

Hi ha tres cònsols honoraris d'Europa i Àfrica entre els 10 investigats

   BARCELONA, 28 set. (EUROPA PRESS) -

   Els quatre membres d'un clan familiar detinguts el dimecres 18 de setembre a la Zona Franca de Barcelona van usar presumptament un premi d'un milió d'euros de la loteria per engegar els negocis de venda de vehicles d'alta gamma que els van portar a cometre presumptes delictes de blanqueig de capitals.

   En un comunicat aquest dissabte després d'aixecar-se el secret de sumari, els Mossos d'Esquadra han informat que un dels quatre detinguts del clan suposadament va comprar el bitllet premiat a una tercera persona per blanquejar diners.

   Entre els 16 investigats del cas --que es va començar a investigar el 2017-- hi ha tres cònsols honoraris europeus i africans establerts a Barcelona, que presumptament van engegar amb el clan un negoci de tranformació de cànem en oli per posteriorment comercialitzar-lo.

   El clan va encarregar presumptament a un enginyer espanyol que dissenyés una maquina industrial capaç de transformar 400 quilos de cànem en 40 litres d'oli pur en 12 hores, però la policia la va intervenir a Astúries abans que s'engegués.

COTXES I IMMOBLES DE LUXE

   A més del negoci il·legal de la transformació de cànem --amb un cost de producció de 200.000 euros--, els detinguts es dedicaven suposadament a la venda d'immobles i cotxes de luxe, a través del que presumptament blanquejaven capitals i defraudaven a Hisenda.

   Ho feien, segons els investigadors, a través d'un "entramat empresarial que controlava aquest clan cirminal, directament o a través de testaferros".

   En el marc de l'operació, els agents han bloquejat vehicles de luxe, un vaixell, immobles, armes de foc i més de 200.000 euros en efectiu, després de registrar als domicilis i empreses on es van realitzar les detencions.

   L'Agència Estatal de l'Administració Tributària (AEAT) ha col·laborat en la investigació pel presumpte frau en les quotes d'IVA que els detinguts van haver d'ingressar a raó de les vendes de vehicles de luxe.

   El Jutjat d'Instrucció 10 de Barcelona va acordar la llibertat provisional per a quatre detinguts, investigats per delictes de blanqueig de capitals, contra la salut pública, organització criminal i contra la Hisenda pública.