Publicat 25/4/2019 12:36:31 +02:00CET

El Ciutat Flamenco celebrar un congrés de flamencologia amb motiu de la seva 26a edició

El Teatro Real acoge Se prohíbe el cante, el noveno espectáculo del ciclo Flamenco Real
TEATRO REAL

El festival commemorar el cinqu aniversari de la mort de Paco de Lucía amb una taula rodona

BARCELONA, 25 abr. (EUROPA PRESS) -

El festival Ciutat Flamenco dur a terme el primer congrés de flamencologia i pedagogia flamenca amb motiu de la seva vintisisena edició, que se celebrar el 24 i 25 de maig a l'Aclam Club Guitar i que s'emmarca en la celebració del 40 aniversari del Taller de Músics.

El director artístic del festival i impulsor de les activitats pedaggiques, David Leiva, ha explicat en declaracions a Europa Press que el congrés ha sorgit com una proposta per "donar suport i incentivar la investigació sobre el flamenc".

Ciutat Flamenco, que se celebrar del 16 al 31 de maig a diversos espais de la capital catalana, és una iniciativa de l'escola Taller de Músics que se celebra des del 1993 per "projectar el flamenc" i aquesta edició tindr tres línies de desenvolupament que seran 10 concerts, diverses 'masterclass' i el congrés, ha explicat Leiva.

El guitarrista i compositor Chicuelo ser l'encarregat d'inaugurar el festival el 16 de maig amb la presentació del seu nou disc, 'Uña y carne', i Bailoras & La Chana tancaran aquesta edició amb l'espectacle 'El nuevo tiempo'.

També presentaran els seus últims treballs María Terremoto i Antonio Rey i el festival comptar amb la collaboració del Tablao Flamenco Cordobés, que s'unir a la programació el 19 i el 26 de maig amb els 'bailaores' Juan de Juan, Karime Amaya, Paloma Fantova i el guitarrista David Cerreduela.

HOMENATGE A PACO DE LUCÍA

Un dels punts forts del congrés ser la celebració d'una taula rodona per commemorar el cinqu aniversari de la mort del guitarrista Paco de Lucía, en companyia de músics que van compartir escenari amb l'artista.

Aquesta iniciativa se suma a la llista d'activitats programades per al congrés, que inclou tres conferncies més, recitals, exposicions i 'workshops' --que necessiten inscripció prvia-- per a tothom que vulgui iniciar-se al flamenc d'una manera més prctica.

40 ANYS DEL TALLER DE MÚSICS

Leiva ha assenyalat que aquesta edició coincideix amb el 40 aniversari del Taller de Músics, que produeix quatre dels deu concerts que s'oferiran, amb els espectacles de Chicuelo, 'Iberiana', Pere Martínez i el collectiu de joves músics que formen el Tablao de Músics.

A més de l'Aclam Guitar Club i el Tablao Flamenco Cordobés, altres espais que acolliran el festival seran Luz de Gas, la Sala Barts, L'Auditori i el Taller de Músics 24.