Publicat 15/12/2019 10:52:44 +01:00CET

La Cimera del Clima aprova un acord que demana un augment de l'ambició el 2020

El ministro del Clima de Polonia y presidente de la COP24, Michal Kurtyka, ha realizado el traspaso de la presidencia a la ministra de Medio Ambiente de Chile, Carolina Schmidt Zaldívar, en la Cumbre del Clima en Madrid
REUTERS / SUSANA VERA

MADRID, 15 des. (EUROPA PRESS) -

La XXV Conferència de les Parts de la Convenció Marc de Canvi Climàtic (COP25) ha aprovat, finalment, un acord que recull els tres aspectes pels quals Xile va demanar ajuda de facilitació a Espanya, que inclouen l'ambició climàtica, els mecanismes de pèrdues i danys i el finançament.

El document final 'Xile-Madrid Temps per a l'Acció' demana a les parts augmentar la seva ambició climàtica en matèria de reducció d'emissions l'any 2020, d'acord amb la recomanació científica de limitar el creixement de la temperatura global a 1,5ºC.

Durant el plenari que ha començat prop de les 10.00 hores, la discussió que ha estat a punt de tirar per terra l'acord per l'oposició del Brasil a incloure dos articles sobre el paper dels oceans i la terra. Després d'un intens debat i davant la petició unámime del fòrum, finalment va ser aprovat perquè el Brasil va tenir en consideració" Tuvalu i Indonèsia.