Publicat 22/2/2019 17:59:19CET

La cimera antipederstia defensa que "també hi ha una Església que protegeix els nens"

La cimera contra els abusos sexuals al Vatic
CONTACTO

ROMA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

El prefecte del Dicasteri vatic per a la Comunicació, Paolo Ruffini, ha defensat que "també hi ha una Església que protegeix els nens", durant el brífing informatiu que ha tingut lloc després de les ponncies del matí de la segona jornada de la cimera per atallar els abusos en el si de l'Església i que conclour aquest diumenge al Vatic.

"En la plenria s'ha parlat de la presa de conscincia dels procediments que hi ha installats a l'Església per fer front als casos d'abusos i que, en alguns pasos, ha fet disminuir el nombre de casos: hi ha una Església que protegeix els nens", ha assenyalat davant de la premsa.

Ruffini, que abans era el director de TV2000, la televisió de la Conferncia Episcopal italiana, ha destacat que aquesta jornada s'ha centrat en la necessitat que els bisbes siguin conscients que no poden dir "aix no em concerneix". "Un bisbe ho pot afrontar tot sol", ha afegit.

A més, ha posat el focus en la importncia que es doni garanties "als processos justos" i ha desitjat que "aquesta trobada sigui el punt de partida per a un veritable canvi cultural de conversió i purificació a l'Església".

Per la seva banda l'exportaveu del Vatic i un dels organitzadors de la trobada antipederstia, Federico Lombardi, ha comentat que l'ambient entre els 190 participants, entre caps de Conferncies Episcopals, Superiors d'ordres i congregacions i experts, és molt dists.

"No sento tensions a l'aula. Només un gran desig de reflexionar junts i amb gratitud al papa per l'acompanyament", ha sentenciat. En referncia a aix, ha explicat que les propostes del pontífex per atallar la xacra dels abusos han estat rebudes "de bon gust i amb gratitud per part de tots els participants". "Ho han pres com un estímul per a la reflexió i per ajudar en el camí de tots cap a la concreció", ha dit Lombardi.

Per la seva banda, l'arquebisbe de Chicago, el cardenal Blaise Cupich, un dels aliats del papa en la lluita contra els abusos sexuals a l'Església dels Estats Units, ha assegurat que si estan reunits al Vatic és "grcies al coratge de les víctimes". "Hem de proposar-nos que tots tinguin veu. Hi ha aspectes estratgics i tctics i volem resultats concrets".

Així mateix, el cardenal de Boston, Sean Patrick O'Malley, una de les figures més importants contra la pederstia, que est al capdavant de la Pontifícia Comissió per a la tutela de menors del Vatic, ha dit que "no hi ha res més urgent per a l'Església que la tasca de precisar la manera d'afrontar la protecció de menors i gestionar el patiment i la tració infringida a nens i adults".

"El sant pare sap que a diverses parts del món les respostes a l'abús sexual i l'ajuda a les víctimes varien segons el país. Aquesta cimera ha d'indicar un pla d'acció comuna. Per aix és tan important la collegialitat", ha concls.