Publicat 25/12/2019 12:35:59 +01:00CET

Chakir El Homrani: el Govern serà "contundent" contra la discriminació a una cafeteria de Girona

El conseller de la Generalitat Chakir  El Homrani després del president Quim Torra durant l'ofrena floral a la tomba de Francesc Macià, a Montjuïc (Barcelona) a 25 de desembre de 2019.
Pau Venteo - Europa Press

BARCELONA, 25 des. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir El Homrani, ha assegurat que el Govern actuarà "de forma clara i contundent" pel cas de presumpta discriminació d'uns joves en una cafeteria Pans&Company de l'estació de Girona.

"El dret d'admissió no comporta el dret a la discriminació", ha declarat els periodistes aquest dimecres després de l'ofrena floral del Govern a la tomba de l'expresident Francesc Macià, i ha afegit que és un cas de racisme i que el Govern no ho permetrà.

Aquest dimarts, l'organització Espai Antiracista va difondre un vídeo a Twitter en què la treballadora de la cafeteria es negava "a servir cafè a persones joves racialitzades", diu l'entitat.

El conseller ha explicat que la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Conselleria ha obert l'expedient sancionador --que ell mateix va anunciar dimarts-- amb la Secretaria General del Departament.

Es posaran en contacte amb els denunciants i amb l'empresa, i prendran una decisió "amb tota la informació damunt de la taula".

FISCALÍA O VIA ADMINISTRATIVA

També ha dit que, si troben indicis d'ideologia d'odi, presentaran una demanda a la Fiscalia, mentre que, si es tracta d'un problema de dret d'admissió, només es portarà per via administrativa.

"Crec que les imatges s'expliquen per si mateixes. És intolerable que no se'ls atengui pel seu origen. És racisme i no es pot permetre", ha conclòs El Homrani.