Publicat 9/10/2019 11:56:55 +02:00CET

Chacón projecta augmentar en 120 milions el pressupost d'Universitats 2020

Consellera Àngels Chacón
TV3

BARCELONA, 9 oct. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, ha projectat augmentar en 120 milions d'euros el finançament de les universitats públiques catalanes en els pressupostos de l'any 2020, després que l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (Acup) hagi tornat a alertar aquest dimarts de la situació "delicada" que viuen aquests centres després de la crisi.

En declaracions a TV3 que ha recollit Europa Press, ha sostingut que haurien d'invertir-se més de 500 milions d'euros en els propers cinc anys, 240 dels quals serien per a les universitats catalanes --beques, taxes i dèficits estructurals--, 180 milions per al sistema d'investigació i 125 milions per mantenir infraestructures com el Barcelona Supercomputing Center o el sincrotró Alba.

"Hauríem d'invertir més de 500 milions d'euros en els propers anys per apropar-nos a la despesa mitjana d'altres països d'Europa si de debò ens creiem que anem a la societat del coneixement", ha dit Chacón, que ha confiat que el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, pugui tirar endavant els comptes.

Pel que fa a les taxes, ha afirmat que baixar-les un 30% té un cost de 60 milions d'euros: "Si els tingués, demà mateix les baixaríem".

En una entrevista a Europa Press, la consellera reclamava al juliol al vicepresident i conseller d'Economia un "gest" per millorar el finançament universitari, i atendre les demandes dels rectors que demanen recuperar els 900 milions d'euros que la partida universitària sumava l'any 2010.