CGT lamenta que els centres de menors pateixen racisme i xenofòbia "allà on van"

AMP.- El Govern deplora el racisme de l'atac al centre de menors en Castelldel
Europa Press TV - Europa Press
Publicat 12/3/2019 18:43:36CET

Veu "ineptitud" en la Dgaia i falta de transparència en la creació de centres per a MENA

BARCELONA, 12 Març (EUROPA PRESS) -

El Sector Social de CGT Catalunya ha lamentat aquest dimarts "l'increment de racisme i xenofòbia que acompanyen els centres de menors residencials d'emergència allà on van", a causa de l'estigmatització de la migració jove i del col·lectiu de menors no-acompanyats (coneguts com a MENA).

"Tots tenim la nostra part de responsabilitat", ha afirmat el sindicat en un comunicat, en el qual ha assenyalat que els mitjans de comunicació han creat estigmatització, la societat civil ha fallat en la creació de xarxes de suport, les fundacions que assegura que es beneficien amb diners públics i una extrema dreta que torna perquè mai va marxar.

Els treballadors han reclamat que es faci pedagogia en les poblacions a les quals arriben per crear una "integració real", així com perseguir des del Govern català l'extrema dreta existent, sobretot al voltant d'aquests centres, i que els polítics de Catalunya i la resta d'Espanya evitin estigmatitzar les persones pel seu procés migratori, origen o aspecte.

La CGT ha vist una "greu ineptitud i llàgrimes de cocodril" en la Generalitat, diputats, membres del Govern i Direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (Dgaia), per lamentar els recents atacs en centres quan són precisament ells una part del problema, han assegurat, perquè consideren que creen situacions de vulnerabilitat cap a aquests menors.

Han assegurat que hi ha centres de fins a 100 places, en els quals no és possible un projecte educatiu: "Els professionals hem de fer una feina purament assistencial, incomplir la normativa sobre infància", a la qual cosa se suma una falta de recursos.

DGAIA "DESBORDADA"

"Fa anys que la Dgaia es troba desbordada, amb centres sobreocupats" en els quals es barregen tipologies i edats de menors --alguns amb problemes de conducta-- i tenen lloc conflictes i agressions entre els joves i cap als treballadors.

El sindicat ha criticat "la falta de transparència i control en l'obertura de centres per respondre l'emergència social que està enriquint empresaris sense escrúpols", sense licitació pública, i que sovint recauen en fundacions en les quals CGT assegura que hi ha ànim de lucre.

Davant d'aquesta situació, ha demanat que es prenguin mesures urgents per respectar els drets dels nens sense tenir en compte l'origen, protegir els treballadors i respectar els seus drets laborals.

Veuen necessari fer efectiu un sistema de protecció a la infància que respongui a la realitat actual i estigui dotat dels recursos humans, materials i econòmics necessaris.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.