Publicat 28/12/2019 17:37:27 +01:00CET

La CGT convoca vaga als teatres del Grup Balañá de Barcelona el 31 de desembre i l'1 de gener

Façana i entrada del Club Capitol a la Rambla de Barcelona
GRUP BALAÑA

BARCELONA, 28 des. (EUROPA PRESS) -

La CGT ha convocat una vaga als teatres del Grup Balañá --Teatre Tívoli, Teatre Coliseum, Club Capitol i Teatre Borràs-- de Barcelona el 31 de desembre i l'1 de gener per protestar per "l'existència de contractes laborals fets en frau de llei per haver-se atorgat sota modalitat de fixos discontinus en lloc de fixos".

En un comunicat aquest dissabte, el sindicat ha informat que també s'aturaran per "la vulneració dels salaris mínims i les condicions de treball" establertes en el conveni de locals d'espectacles públics de Catalunya.

La CGT, que ha indicat que les entrades per a aquests dies estan pràcticament esgotades, ha acusat el Grup Balañá de vulnerar el seu dret a vaga i "instrumentalitzar les companyies per contractar a través d'aquestes treballadors aliens a l'empresa per substituir els vaguistes".

El sindicat ha fet una denúncia a Inspecció de Treball de la Generalitat "perquè posi els mitjans suficients per evitar aquesta vulneració del dret de vaga".

També ha informat que la Delegació de la Conselleria de Treball de la Generalitat a Barcelona ha convocat un acte de mediació entre les parts aquest dilluns a la seva seu del carrer Albareda "per mirar d'arribar a una solució del conflicte".