Publicat 16/04/2019 10:47CET

Cetaqua adverteix Colau que reduir els ingressos de l'aigua compromet la seva activitat

BARCELONA, 16 abr. (EUROPA PRESS) -

El Centre Tecnolgic de l'Aigua (Cetaqua) ha advertit a l'alcaldessa Ada Colau, com a presidenta de l'rea Metropolitana de Barcelona (AMB), que una baixada d'ingressos en l'mbit de l'aigua compromet "seriosament" la seva activitat, arran de la baixada de tarifes d'un 5,7% prevista al 2020.

En una carta, subratlla que la seva realitat est "indissolublement unida a l'empresa mixta Aigües de Barcelona, perqu la seva contribució econmica constitueix un suport essencial" per al desenvolupament de l'activitat científica del centre.

"Sense la contribució econmica d'Aigües de Barcelona a Cetaqua el projecte de coneixement que representem queda seriosament molt comproms i, amb aix, el paper que Barcelona juga en aquests moments en la lluita mundial contra els efectes del canvi climtic", afirma en la missiva.

Ha remarcat la "profunda preocupació" que s'ha generat en el si del patronat, després de conixer que aquesta contribució econmica --de 3,7 milions l'any passat--, est sent objecte de revisió.

Cetaqua és una fundació que es va crear el novembre del 2006 per la Universitat Politcnica de Catalunya (UPC), el Cente Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i la Societat General d'Aigües de Barcelona amb la finalitat de promoure la investigació, el desenvolupament tecnolgic i la innovació en la gestió integral de l'aigua.

El centre, que integra l'administració, la universitat i l'empresa, ha participat en prop de 70 projectes collaboratius de finanament públic, ha generat un efecte multiplicador dels recursos i del coneixement amb 350 entitats.

Després de guanyar el Premi Nacional de Recerca al partenariat públic-privat, atorgat per la Generalitat i la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació el 2016, Cetaqua té actualment entre mans un projecte per a l'obtenció d'aigua apta per a la reutilització, un dels eixos clau en els quals treballa l'AMB.

TREBALLS EN CURS

També treballa en un projecte de recarrega gestionada d'aqüífers per injectar aigua prepotable amb la finalitat d'augmentar la sostenibilitat de les aigües subterrnies del Baix Llobregat.

Per al centre, l'AMB representa en aquests moments un "camp de treball fonamental per experimentar, assajar i validar solucions científiques" que permetin afrontar amb eines slides i provades l'impacte creixent del canvi climtic en la vida dels ciutadans.

"HISTRIA D'XIT"

"Els membres del Patronat creiem fermament que aquesta histria d'esfor, i modestament, d'xit en la creació d'un model de treball en qu puguin trobar-se universitats i centres d'investigació, empreses i administracions, mereix ser conservada i fomentada", diuen.

I conclouen amb una petició de suport a la Fundació Cetaqua, per "evitar que entri en crisi un projecte que ja és una part rellevant de la comunitat científica" del territori catal.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés