Publicat 10/07/2019 18:35CET

El CERMI i Autisme Espanya denuncien al Defensor del Poble les expulsions de nens amb autisme de campaments d'estiu

AYUNTAMIENTO DE ANTIGUA

MADRID, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

El Comit Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) i la Confederació Autisme Espanya han denunciat davant del Defensor del Poble les expulsions de diversos nens amb autisme de campaments d'estiu.

Segons el parer de les dues organitzacions, es tracta de vulneracions de drets" en haver impedit a tres nens amb Trastorn de l'Espectre de l'Autisme (TEA) gaudir "del seu dret a l'oci i a l'esplai".

En aquest sentit, han defensat que aquest dret es troba reconegut en la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat que, en el seu article 30 'Participació en la vida cultural, les activitats recreatives, l'esplai i l'esport'.

En l'apartat 5, han destacat, assenyala que "a fi que les persones amb discapacitat puguin participar en igualtat de condicions amb la resta en activitats recreatives, d'esplai i esportives, els estats parts adoptaran les mesures pertinents per, entre altres qüestions, assegurar que els nens i les nenes amb discapacitat tinguin igual accés amb els altres nens i nenes a la participació en activitats lúdiques, recreatives, d'esplai i esportives, incloses les que es fan dins del sistema escolar".

El CERMI i Autisme Espanya han criticat que, "a dia d'avui, continun existint aquest tipus de vulneracions que impedeixen als nens i nenes amb TEA poder gaudir de l'oci i de l'esplai com qualsevol altre menor de la seva edat".

Per aquest motiu, han sollicitat la intervenció del Defensor del Poble per instar les autoritats corresponents a complir amb la legislació actual, així com a emprendre les mesures que considerin oportunes per evitar aquest tipus de discriminacions.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés