El Centre Nacional d'Anàlisi Genòmic s'integra al CRG de Barcelona

Publicat 1/7/2015 18:39:48CET

BARCELONA, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

El Centre Nacional d'Anàlisi Genòmic (CNAG) s'integrarà al Centre de Regulació Genòmica (CRG) de Barcelona a partir d'aquest mes, per la qual cosa deixarà de dependre jurídicament del Parc Científic de Barcelona (PCB).

Segons han informat aquest dimecres el CRG i el CNAG en un comunicat conjunt, la integració servirà per impulsar la investigació del genoma, aprofitar els recursos disponibles i crear sinergies entre les dues institucions.

El canvi de gestió s'ha promogut des de la Generalitat i el Ministeri d'Economia i Competitivitat, i respon a necessitats científiques i de gestió, ja que a partir d'ara es podran "abordar reptes de manera molt més natural i integrada", ha explicat el director del CRG, Luis Serrano.

La integració es traduirà en la consecució en l'àmbit nacional i internacional de "projectes d'investigació a una escala més gran i un augment de la massa crítica a benefici de la comunitat científica".

Fins ara els dos centres ja compartien programes comuns, com el Projecte del genoma de la leucèmia limfàtica crònica, en el marc del Consorci Internacional del Genoma del Càncer (ICGC).

Els professionals del CNAG seguiran treballant "de manera independent com a part de la plataforma nacional de seqüenciació" a la seu del PCB", ha destacat el director del centre, Ivo Gut.

el més llegit

 1. 1

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

 2. 2

  El Govern central aprova apujar un 2% el sou dels funcionaris amb efectes retroactius

 3. 3

  Deu carreteres tallades a Catalunya per la borrasca Glòria

 4. 4

  Tallada l'AP-7 entre Figueres i la frontera amb França per la borrasca Glòria

 5. 5

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista