Publicat 8/7/2019 19:09:16 +02:00CET

El Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge de Catalunya engega la seva activitat

BARCELONA, 8 jul. (EUROPA PRESS) -

El director de l'Institut d'Investigació Germans Trias i Pujol (IGTP), Manel Puig, i la directora de l'Institut de Salut Carlos III, Raquel Yotti, han formalitzat aquest dilluns la posada en marxa del Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge de Catalunya (CMCiB).

Situat al campus de salut i investigació de Can Ruti, a Badalona (Barcelona), el CMCiB és un centre altament tecnificat i multidisciplinari dedicat a la investigació biomèdica i la formació contínua dels professionals de la salut, ha informat l'IGTP en un comunicat.

Al CMCiB es duen a terme projectes des d'investigació clínica a la preclínica, nous mètodes d'anàlisi computacional i d'imatge, fins al perfeccionament de procediments quirúrgics o el desenvolupament de nous dispositius i mètodes en cirurgia.

El centre consta de 4.500 metres quadrats, dividits en quatre plantes, dedicats a la investigació preclínica i la formació contínua dels professionals de la salut.

Amb una inversió de 12,5 milions d'euros, el CMCiB no només dona servei als més de 3.500 professionals que hi ha al campus, sinó que està obert a altres investigadors i empreses de tot Europa i el món.

Puig ha assegurat que amb aquest equipament els científics i els clínics "podran arribar més lluny", i Yotti ha assenyalat que comença un nou camí apassionant.

Jaume Reventós, en representació de la Direcció general d'Investigació de la Generalitat, ha assegurat que no es pot contemplar el CMCiB "amb més optimisme".