Publicat 4/4/2019 20:42:35 +02:00CET

La central nuclear Vandells II para per l'actuació d'un dels seus sistemes de protecció

Vandellós
EUROPA PRESS - Archivo

TARRAGONA, 4 abr. (EUROPA PRESS) -

La central nuclear Vandells II ha notificat aquest dijous al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que la planta ha parat automticament a les 14.51 hores per l'actuació d'un dels seus sistemes de protecció.

Durant la parada, tots els sistemes de seguretat de la installació han funcionat correctament i segons disseny, ha informat l'Associació Nuclear Ascó-Vandells II en un comunicat.

En un comunicat la tarda d'aquest dijous, el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha explicat que la central li ha comunicat aquesta aturada no programada, que s'ha realitzat com a conseqüncia de la parada d'una de les tres bombes de refrigeració.

L'equip tcnic de la central est treballant a determinar la causa que ha originat l'aturada d'aquesta bomba, mentre que les altres dues bombes restants continuen funcionant adequadament.

El succés, que no ha tingut impacte en els treballadors, el públic ni en el medi ambient, es classifica amb nivell 0 (preliminar en l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiolgics, Ines).