El Cementeri de Sant Cugat inaugura un memorial de dol perinatal, el primer del Vallès

Publicat 30/10/2019 12:53:02CET
Monòlit del Cementiri de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) dedicat al dol perinatal, de GIC de Nomber (Áltima) i Anhel, inaugurat el 30 de novembre del 2019.
GRUPO ÁLTIMA

BARCELONA, 30 oct. (EUROPA PRESS) -

El Cementiri de Sant Cugat del Vallès (Barcelona) ha inaugurat aquest dimecres un memorial dedicat als fills que han mort durant la gestació o immediatament després, amb la inscripció 'A tu i a tots els nadons que ens heu deixat abans d'hora'.

El primer memorial d'aquest tipus al Vallès està impulsat per l'associació Anhel, i l'ha creat la concessionària del cementiri, GIC de Nomber --del grup Áltima--, amb la col·laboració de l'Ajuntament, informa la funerària en un comunicat.

És un monòlit de pedra natural en una parcel·la delimitada amb travesses de fusta de pi, i les famílies podran anar col·locant petits estels en homenatge als seus fills, sobre la grava d'aquest espai.

Aquest element, fet a partir d'àrids, s'elaborarà artesanalment per a cada família que ho demani i permetrà l'opció d'incorporar les cendres del nadó i de gravar-ne el nom.

La inauguració de l'espai, enmig del cementiri i a uns metres de la capella, ha comptat amb el regidor de Serveis Urbans, José Gallardo; Guida Rubio i Marta Cabasa, d'Anhel, i Joan Ventura, d'Áltima.

PROPER ACTE OBERT AL PÚBLIC

Anhel, que agrupa una trentena de famílies i les ajuda en aquesta mena de defuncions, farà un acte obert a tothom que desitgi conèixer el nou memorial el dissabte 16 de novembre a les 11.00 hores.

El director general de Cementiris d'Áltima, Joan Ventura, ha explicat que és el primer memorial d'aquest tipus que GIC de Nomber instal·la als recintes que gestiona, i pretenen que "siguin espais que no es quedin enrere i evolucionin al mateix ritme, al costat de les persones".

Per a la presidenta d'Anhel, Guida Rubio, aquesta mena de dol encara és un gran tabú, per la qual cosa un memorial contribueix a normalitzar un dol "que existeix, i que afecta avui dia moltes famílies".

el més llegit

 1. 1

  Torra anunciarà la data de les eleccions un cop s'aprovin els pressupostos

 2. 2

  Duch: "El Parlament Europeu no va decidir retirar l'acta de diputat a Junqueras"

 3. 3

  Google comença a cobrar al Govern dels EUA per l'accés a les dades d'usuaris

 4. 4

  Puigdemont i Comín renuncien a integrar-se al grup Verds-ALE de l'Eurocambra

 5. 5

  Sant Joan Despí (Barcelona) decreta tres dies de dol per la dona assassinada

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista