BARCELONA, 25 març (EUROPA PRESS) -
L'Associació Celíacs de Catalunya ha editat el 'Manual per facilitar la comprensió de l'etiquetaje dels productes sense gluten', una guia que pretén oferir informació perqu les persones celíaques entenguin d'una manera més clara les etiquetes dels aliments, de vegades "ambigües i confuses".
La iniciativa, que ha comptat amb la collaboració de la cadena de supermercats Mercadona, pretén que el consumidor pugui comprar "de manera més segura, amb confiana i tranquillitat", perqu des de l'associació s'ha remarcat que el 75% dels celíacs que transgreden la dieta ho fan a causa d'una confusió.
Des de fa uns anys, la llei obliga a indicar en l'etiquetatge la presncia d'allerggens com el gluten de manera comprensible mitjanant una lletra diferenciada, per encara existeixen etiquetes ambigües que no deixen clar al collectiu celíac si poden consumir determinats productes.
L'entitat ha recordat que segons el Reglament d'Execució 828/2014, els productes poden portar l'esment 'Molt baix en gluten' si tenen entre 20 i 100 parts per milió de gluten (ppm), juntament amb la llegenda 'Indicat per a celíacs', malgrat que aquests productes no són aptes per al collectiu, la qual cosa pot confondre els consumidors.
Només els productes amb traces de gluten inferior a 20 ppm són aptes per als celíacs i poden portar la llegenda 'Sense gluten', una legislació que intentar aclarir aquesta guia, que aportar informació sobre legislació, contaminació creuada, classificació d'aliments, medicaments, cosmtics i material escolar.