Publicat 9/1/2019 17:18:49 +01:00CET

Celaá portar la reforma educativa al Congrés al febrer i hi inclour les propostes de les CA i la comunitat educativa

Reunió de la Conferncia Sectorial d'Educació
Oscar del Pozo - Europa Press

MADRID, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, ha precisat que portar el seu projecte de reforma de la Llei Orgnica Educativa (LOE) al Congrés al febrer, i hi incorporar les propostes que han traslladat les diferents comunitats autnomes, així com les 71 de les 121 esmenes que va aprovar aquest dimarts el ple del Consell Escolar de l'Estat, a les quals els representants del ministeri van donar el vistiplau o se'n van abstenir.

Celaá ha presidit aquest dimecres la Conferncia Sectorial d'Educació, en la qual ha presentat la seva reforma als consellers autonmics del ram en una trobada que s'ha perllongat durant més de quatre hores.

En la roda de premsa posterior a la reunió, la ministra ha precisat que tindr preparat un text definitiu de l'avantprojecte de llei la setmana vinent que s'aprovar en el Consell de Ministres i arribar al Congrés "a principis del mes vinent" sense esperar l'informe del Consell d'Estat, que segons Celaá no és "preceptiu per a aquesta llei".

"Nosaltres volem arribar a un acord amb totes les forces polítiques, i quan portem la llei al Congrés parlarem més amb tots", ha afegit Celaá en la roda de premsa.

Ha subratllat que l'objectiu del Govern central és "aconseguir el mxim consens possible" per a aquesta reforma educativa, que necessitar una majoria parlamentria a la Cambra baixa per a la seva aprovació, amb la qual es derrogaria la Llei Orgnica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) i es reformaria la Llei Orgnica d'Educació (LOE).