Publicat 18/3/2019 20:29:13CET

Cecot col·laborarà amb el Govern per a la integració de refugiats

CECOT

TERRASSA (BARCELONA), 18 Març (EUROPA PRESS) -

El secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Oriol Amorós, i el secretari general de Cecot, David Garrofé, han acordat col·laborar per a la integració de refugiats i persones sol·licitants de protecció internacional mitjançant la intermediació laboral.

Es tracta de donar continuïtat a un acord signat a principis de gener entre el secretari general de la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Josep Ginesta, i el president de Cecot, Antoni Abad, ha indicat aquest dilluns la patronal en un comunicat.

Així, el personal de l'organització de Terrassa s'encarregarà de gestionar els perfils laborals que rebrà de la Generalitat perquè puguin accedir a una oferta de treball.

Alguns dels paràmetres que s'han fixat són que les ofertes de treball tinguin un durada mínima d'un mes, vetllar pel compliment de les condicions establertes i la igualtat de tracte i la no discriminació.

La patronal i la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania han constituït una comissió mixta de seguiment, compost per dos persones en representació tècnica del Comitè d'Acolliment de les Persones Refugiades i dues de l'organització empresarial.

L'executiu català ha posat en marxa els mecanismes jurídics i econòmics necessaris per establir el Programa Català de Refugi, que, entre altres coses, integra actuacions dirigides a la inserció laboral, al coneixement de llengües i a l'establiment de vincles socials.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.