Publicat 26/02/2019 13:08CET

CCOO, la UGT i el SATSE convoquen una vaga en la sanitat concertada després de l'acord de les patronals i els metges

Infermeres
BANC D'IMATGES INFERMERES / ARIADNA CREUS I NGEL

Demanen que els nous recursos pactats no comprometin les millores del conveni

BARCELONA, 26 febr. (EUROPA PRESS) -

Els sindicats CCOO, UGT i SATSE (Sindicat d'Infermeria) han convocat una vaga en la sanitat concertada catalana els dies 3, 4 i 5 d'abril després que les patronals del sector han negociat millores per al collectiu mdic, a les quals es destinen "partides econmiques a qüestions no tractades en el sinó de la negociació collectiva".

En un comunicat conjunt aquest dimarts, les tres agrupacions han afirmat que "cap actuació pot posar en perill cap de les millores" pactades en el II Conveni Collectiu del SISCAT, que es va aprovar amb els vots a favor d'aquests tres sindicats i les tres patronals, i amb el vot en contra de Metges de Catalunya.

En concret, han reclamat que no es posi en risc els increments retributius del 2019 al 2020, el cobrament de la retribució variable (adrea per objectius, DPO), la reducció de jornada, la incapacitat temporal al 100% des del primer dia, les millores socials assolides i l'equiparació de primria.

"Si hi ha nous recursos, aquests han de ser per a tothom", van afirmar CCOO, la UGT i el SATSE en un comunicat anterior, i aquest dimarts han demanat que si es reobre la negociació, sigui per a tots els collectius.

En cas que es faci aquesta reobertura, veuen prioritari regular els descansos com en el VII Conveni de la Xarxa Hospitalria d'Utilització Pública (XHUP) i fixar un mínim d'un 20% de la jornada a formació i investigació.

També veuen necessari desvincular les DPO de l'equilibri pressupostari, reconixer un mínim de 20 minutos de solapament, activar el nivell D de carrera professional per a tots els grups i un calendari d'accions concretes per aconseguir l'equiparació amb l'Institut Catal de la Salut (ICS).

ACORD DE METGES

Les patronals Unió Catalana d'Hospitals (La Unió), Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i Associació Catalana d'Entitats de Salut (ACES) van obrir negociacions amb el sindicat Metges de Catalunya davant de la vaga que va convocar aquest entre el 18 i el 22 de febrer per demanar millores per al collectiu.

El 15 de febrer es va desconvocar després d'acordar, entre d'altres assumptes, equiparar les condicions assistencials i laborals dels metges de l'atenció primria pública a la concertada, així com millores en condicions per a embarassades, cuidadors, metges residents (MIR) i per a gurdies de localització, per no van aconseguir tots els objectius plantejats.

Al novembre el sector mdic de la concertada va fer una vaga de cinc dies juntament amb la sanitat primria pública de l'ICS, sense aconseguir negociar millores --com sí que va fer el sector ICS--, per la qual cosa va plantejar aquesta segona convocatria.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés