Publicat 8/4/2019 11:49:48 +02:00CET

CCOO dona suport al poble gitano en la lluita contra la discriminació

Día Internacional de los Gitanos
EUROPA PRESS/AYUNTAMIENTO DE MADRID - Archivo

BARCELONA, 8 abr. (EUROPA PRESS) -

CCOO de Catalunya ha manifestat el seu suport al poble gitano en la lluita contra la discriminació i l'ha felicitat amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano que se celebra aquest dilluns, que va ser proclamat al Primer Congrés Mundial d'aquest poble celebrat a Londres el 1971.

En un comunicat, el sindicat ha explicat que aquest dia és una ocasió important per al reconeixement de la seva histria, la seva llengua romaní i la seva cultura, per també un toc d'atenció contra la discriminació que encara pateix: "Fa més de 1.000 anys que pateix sofriment, dispora i discriminació".

"Catalunya, com l'Estat espanyol, han quedat lluny de l'Agenda Europea 2020 sobre el poble gitano, sobre la inclusió i la promoció de la igualtat de tracte", ha explicat, i ha reclamat que s'apliqui l'article 42.7 de l'Estatut que contempla que els poders públics han de garantir el reconeixement de la cultura del poble gitano com a salvaguarda de la seva realitat histrica.

el més llegit

 1. 1

  Abascal utilitza una foto de l'atemptat d'ETA contra la caserna de Vic per dir que Iglesias és "un perill per a Espanya"

 2. 2

  Coronavirus.- Correus reobrirà el dimarts 5 oficines de la província de Barcelona a les tardes

 3. 3

  Famílies de morts per Covid-19 es querellen contra una residència de Lleida

 4. 4

  L'Ajuntament de Barcelona és la institució "millor valorada" durant la pandèmia

 5. 5

  Josep Canós (Enginyers): Catalunya pot ser capdavantera en salut sincronitzant medicina i tecnologia