CCOO denuncia la Dgaia a Inspecció del treball per l'augment de les agressions

Seu de la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat
EUROPA PRESS - Archivo
Publicat 10/4/2019 19:08:57CET

BARCELONA, 10 Abr. (EUROPA PRESS) -

CCOO de Catalunya ha denunciat la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (Dgaia) davant d'Inspecció de treball de la Generalitat per l'"augment d'agressions i actes violents contra els educadors i educadores socials" i el personal que es produeix als centres de menors.

En un comunicat aquest dimecres, el sindicat ha explicat que aquesta violència ha incrementat l'accidentalitat laboral els darrers anys, amb més del 100% anual, i ha assegurat que aquesta violència té lloc "per no respectar els criteris legals d'ingrés del nen o l'adolescent en centres adequats a les seves característiques", entre altres factors.

No s'ha creat la figura del procurador dels drets dels nens que ha de vetllar pel compliment dels estàndards de qualitat per a l'acolliment de menors que requereix la Llei 14/2010 dels drets i les oportunitats dels nens i una resolució del Parlament.

Tampoc no s'estan desenvolupant els acords en matèria de riscos psicosocials que permet iniciar el procés de selecció de l'Equip especialitzat en l'abordatge de la violència als centres de la Dgaia.

CCOO ha criticat que s'incompleix la normativa de prevenció de riscos laborals per risc greu en estar exposats a la violència, i ha demanat a Inspecció mesures organitzatives i que s'apliqui el procediment establert per evitar agressions.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.