Publicat 17/1/2019 13:21:21 +01:00CET

CCOO critica la "manca d'efectius" de la Policia Local de Dosrius (Barcelona)

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

CCOO de Catalunya ha criticat aquest dijous la "manca d'efectius" de Policia Local a Dosrius (Barcelona), que ha qualificat de crnica, i que les propostes de l'equip municipal de govern no han estat suficients per millorar les condicions de treball dels agents, segons ha indicat el sindicat en un comunicat.

Ha explicat que els agents han hagut de fer "serveis extraordinaris que finalment han provocat la sobrecrrega de feina" que, a més, han coincidit amb un repunt en el nombre de denúncies durant la tardor del 2018.

"La plantilla actual és del tot insuficient i caldria duplicar-la per garantir la cobertura mínima de torns", ha insistit CCOO, i ha assegurat que l'estiu del 2018 el servei va estar cobert amb el 50% de la plantilla.

CCOO també ha presentat una reclamació als pressupostos provisionals del 2019 "atesa la poca negociació en matria de condicions de treball dels funcionaris públics" i per oposar-se a la reducció de retribució dels agents de Policia Local.

"Davant la gravetat dels fets denunciats, demanem, una vegada més, dotar la Policia Local de personal i mitjans suficients, d'unes condicions laborals dignes, tant retributives com de conciliació, equiparables a altres policies locals del territori", ha insistit el sindicat.

Sindicats dels Mossos d'Esquadra i la plataforma MosS.O.S. van protestar aquest dilluns davant l'Ajuntament de Dosrius al costat d'alguns vens del municipi, que asseguren que s'han vist afectats per una onada de robatoris a la comarca barcelonina del Maresme i que han organitzat patrulles de vigilncia nocturna.