Publicat 01/09/2014 18:37

CCOO assessorarà directors d'escoles insubmises a la Lomce per evitar sancions

Montse Ros (CC.OO. Catalunya - Enseñanza)
EUROPA PRESS

Anima a construir mobilitzacions "unitàries" i demana a Rigau que es planti

BARCELONA, 1 set. (EUROPA PRESS) -

La secretària general de la Federació d'Ensenyament CCOO Catalunya, Montse Ros, ha anunciat aquest dilluns que crearà un servei especialitzat d'assessorament jurídic i sindical dirigit als directors de les escoles catalanes insubmises a la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) amb la finalitat d'evitar sancions.

En roda de premsa, ha assegurat que el seu sindicat donarà "suport nominal i logístic" a la Xarxa d'Escoles Insubmisses (XEI), promoguda per la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (Fapac).

Segons ha explicat, la Lomce exclou els ajuntaments de qualsevol decisió en el sistema educatiu, i la comunitat educativa perd poder, ja que només conserva l'aprovació del pressupost, mentre que la resta de decisions --projecte educatiu i programació anual, entre d'altres-- les pren el director amb un informe preceptiu --no vinculant-- del consell escolar.

"La peça clau de resistència a la Lomce, les escoles democràtiques i l'educació pública està en la voluntat i el coratge dels directors", que poden aprovar un projecte de centre vinculant-se als òrgans col·legiats de la comunitat educativa emparant-se en els buits de la llei per evitar sancions.

Ha instat els directors a redactar un projecte directiu amb normes d'organització i funcionament amb una "mica de gràcia" en què s'estableixin unes normes més democràtiques de gestió, que mantinguin la participació d'alumnes, famílies i professorat, ja que la Lomce redueix el seu paper als òrgans de govern --consell escolar i claustre--.

Aquest dimarts Ros mantindrà una reunió per iniciar els tràmits de creació d'aquest servei, en què treballarà el gabinet jurídic de CCOO i professionals d'assessorament sindical que "coneixen molt bé la normativa disciplinària", i que es va començar a gestar a finals del curs passat per complementar la proposta de Fapac.

MOBILITZACIONS UNITÀRIES

Ha assegurat que aquest curs, que comença el 15 de setembre, serà de resistència a la 'llei Wert' i de reivindicació dels drets perduts, i ha avançat que ha iniciat contactes amb altres sindicats, plataformes educatives i sector públic per "construir mobilitzacions unitàries".

També ha demanat a la consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, que reaccioni sobre la Lomce, ja que el seu departament ha adoptat una "estratègia de tàctiques dilatòries", el que ha generat un desconeixement important en la comunicació educativa sobre els canvis per adaptar la reforma educativa a Catalunya.

CRÍTICA A RIGAU

Ha exigit a Rigau més concreció sobre com desenvoluparà la Formació Professional Bàsica (FPB) --impugnada pel Govern davant del Tribunal Constitucional (TC)--, i també sobre la recentralització de la gestió de les beques: "No queda clar qui ni com s'hauran de pressupostar" ara que la pobresa continua augmentant a Catalunya.

A més, ha acusat Ensenyament de no haver donat encara cap instrucció sobre l'assignatura alternativa a la religió, si bé ha celebrat l'actuació de Rigau en relació amb les ordres de començament de curs a primària, ja que "el joc de distribució horària permet la indefinició aquest any" perquè sigui difícil d'impugnar per l'Estat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés