Publicat 29/03/2021 20:54CET

La CCMA tanca 2020 amb un equilibri pressupostari de 301,6 milions

La CCMA tanca el seu exercici de 2020
CCMA

BARCELONA, 29 mar� (EUROPA PRESS) -

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha tancat el seu exercici 2020 amb uns ingressos i unes despeses equilibrades en 301,6 milions d'euros, "en un any d'enormes complexitats organitzatives i econòmiques a causa dels efectes de la pandèmia", informa en un comunicat.

El Consell de Govern de la CCMA ha aprovat aquest dilluns els comptes anuals i la Memòria d'informació no financera --les accions de responsabilitat social i sostenibilitat--, que es podran consultar en els propers dies a la web de la corporació.

La CCMA ha afegit que han "ajustat les despeses a la realitat econòmica en un any marcat per la caiguda dels ingressos publicitaris".

240,1 MILIONS PÚBLICS

L'aportació pública ordinària ha estat de 240,1 milions, que inclou una transferència "cabdal" de la Conselleria de Cultura per produir una nova obra audiovisual.

Aquestes aportacions "han permès protegir els nivells d'inversió en producció associada, aliena o coproduccions, que arrosseguen una caiguda acumulada de la inversió" que ascendeix a més del 60% des de 2010 i afecta al sector audiovisual independent.

PÈRDUES DE 3,6 MILIONS

Tot i que el resultat pressupostari està equilibrat, la CCMA ha dit que el resultat comptable presenta pèrdues de 3,6 milions d'euros que corresponen a l'obligació comptable d'imputació i aprovisionament de despeses.

A més, considera que "la falta d'un marc de finançament estable" per als propers anys limita --diu literalment-- la seva capacitat d'afrontar reptes urgents en l'àmbit digital, la recuperació de la inversió en continguts independents i l'impuls a àrees com la infantil o juvenil.

DESVIACIÓ I DESPESA

Per aconseguir l'equilibri, la CCMA ha compensat la desviació d'11,8 milions d'euros en ingressos publicitaris, marxandatge i venda de produccions respecte a l'exercici anterior, amb un total d'ingressos final de 51,2 milions.

S'ha mantingut també la despesa de 3,6 milions provocat per la limitació en la deducibilidad de l'IVA modificada en el 2017 per a les ràdios i televisions públiques, al que s'afegeix l'afectació en la tresoreria de "13 milions a causa d'imports no retornats per a aquest concepte", que està en litigi, afegeix la corporació.

La CMMA ha destacat que que s'ha pogut mantenir el lideratge destacat de Tv3 per onzè any consecutiu, també en l'àmbit digital, i l'audiència de Catalunya Ràdio continua creixent.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés