Publicat 18/7/2019 14:27:38 +02:00CET

El CCCB celebra la "vitalitat creadora" dels feminismes en una doble exposició

Jornades Catalans de la Dóna, 1976
PILAR AYMERICH

BARCELONA, 18 jul. (EUROPA PRESS) -

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) celebra la "vitalitat creadora" dels diferents corrents del feminisme, des dels anys 70 fins a l'actualitat, en una doble exposició que suposa una de les grans apostes del centre d'aquest any i que obrirà les portes des d'aquest dijous fins a l'1 de desembre.

La directora del CCCB, Judit Carrera, ha subratllat que el projecte expositiu 'Feminismes!' està format per les mostres 'L'Avantguarda Feminista dels anys 70. Obres de la Verbund Collection, Viena' i per 'Coreografies del gènere', a més de desenes d'activitats.

La primera de les mostres està formada per "una de les millors col·leccions de l'art feminista dels anys 70" i la componen 200 obres de 73 artistes procedents d'Europa, Amèrica del Nord i del Sud i d'Àsia, ha subratllat Carrera, que ha revelat la incorporació a la col·lecció de peces d'Eulàlia Grau i d'Àngels Ribé.

Els anys 70 van marcar un punt d'inflexió en el moviment feminista, després que una nova generació irrompés en la vida pública per fer la volta al món i sacsejar un ordre simbòlic establert a través de múltiples pràctiques i representacions culturals, ha ressaltat.

La segona exposició, 'Coreografies del gènere', aborda quatre seccions: 'Ser dona no és natural. Deconstrucció del binarisme de gènere', 'Recosir-nos al món. Ecofeminisme i posthumanitat', 'Raons del cos. Sexualitat i violència' i 'Travessar fronteres, estendre ponts. Descolonitzar el feminisme'.

El projecte estarà acompanyat de taules rodones, recitals poètics i un cicle de conferències que comptarà amb la presència de Fina Birulés, Siri Hustvedt, Carolin Emcke, Chantal Maillard i Jeanette Winterson, entre altres exponents destacades.