Publicat 24/02/2024 20:31

El CCCB celebra 30 anys amb el ministre Urtasun, Lluïsa Moret i Xavier Marcé

Un moment de l'acte
CCCB

Anuncia un programa de residències de 9 pensadors i creadors internacionals

BARCELONA, 24 febr. (EUROPA PRESS) -

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ha celebrat 30 anys aquest dissabte amb el ministre de Cultura, Ernest Urtasun; la presidenta de la Diputació de Barcelona i la vicepresidenta tercera, Lluïsa Moret i Candela López, i el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé, amb la directora del CCCB, Judit Carrera.

En el dia en què es compleix l'aniversari, el centre ha anunciat un programa de residències internacionals amb suport de la fundació privada Mir-Puig, informa la Diputació en un comunicat.

El programa es desenvoluparà entre aquest any i 2026 acollint 9 figures internacionals del pensament i la creació durant tres mesos cadascun, per generar projectes conjunts, possibilitar vincles amb pensadors i institucions de la ciutat i promoure que s'incorporin a la vida cultural barcelonina i catalana.

A més el CCCB celebra tot el cap de setmana l'aniversari amb diverses activitats, com música, converses, sessions DJ, i portes obertes als seu Mirador i a dues instal·lacions creades amb intel·ligència artificial pel col·lectiu Estampa.

El CCCB, que forma part del consorci que lidera la Diputació amb l'Ajuntament, ha rebut en aquests anys 11.004.569 visitants presencials, 499.224 seguidors a les xarxes, 4.745 arxius, 7.147 exposicions i activitats, i 303 publicacions, i el seu pressupost per a enguany és de 15.554.672 euros, "el més elevat de la seva història".

LLUÏSA MORET

En el seu discurs, la presidenta Lluïsa Moret ha dit que el CCCB ha aconseguit una posició que ha qualificat de pròpia, singular i consolidada, i ha esdevingut "referent i soci d'institucions similars de la resta d'Europa, amb les quals col·labora sovint".

Ha defensat celebrar l'aniversari mirant al futur i servint la ciutadania per seguir innovant amb debats que afavoreixin una societat "millor, una societat més justa, una societat més oberta, solidària i inclusiva".

Després s'ha ofert la conferència 'Viure en temps de desconcert' amb la filòsofa alemanya i experta en extrema dreta del continent, Carolin Emcke; el científic i escriptor Ricard Solé, i la directora, Judit Carrera.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés