Publicat 20/9/2019 13:21:30 +02:00CET

Cauen dues bandes que introduïen heroïna en narcopisos del Raval de Barcelona

Heroïna decomissada a dos grups que introduïen heroïna en els narcopisos del Raval
GUARDIA CIVIL/POLICÍA NACIONAL - Archivo

Detenen 26 membres dels dos grups i intervenen 70 quilos d'heroïna

BARCELONA, 20 set. (EUROPA PRESS) -

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil han detingut 26 presumptes membres de dues organitzacions delictives establertes a Barcelona que es dedicaven al tràfic d'heroïna, que introduïen droga per vendre-la en narcopisos del barri del Raval, han informat aquest divendres en un comunicat.

Amb aquestes detencions en el marc de l'operació 'Season-Santa Cruz' es donen per desmantellades les dues organitzacions i s'ha aconseguit intervenir 70 quilos d'heroïna, que l'organització introduïa a Espanya a través de 'maleters' o 'drivers' de nacionalitat pakistanesa.

La investigació es va iniciar després de detectar-se un important augment en els intents d'introduir heroïna a Espanya a través de l'Aeroport de Barcelona en els últims dos anys i, en coincidir investigacions de la Policia i la Guàrdia Civil, es va formar un equip conjunt que va col·laborar amb policies de la República Txeca, Holanda i Bolívia.

Les dues organitzacions delictives eren independents, estaven establertes a Barcelona i es dedicaven al tràfic internacional d'heroïna (posteriorment també de cocaïna), i els seus líders eren de nacionalitat pakistanesa.

Una de les organitzacions, la de més potencial operatiu, estava perfectament estructurada en tres cèl·lules diferenciades amb unes competències molt definides, una d'elles es dedicava a la captació de personal que actuaven de 'missatgers', una altra es dedicava al tràfic internacional d'heroïna i la tercera al de cocaïna.

TRES FASES

La investigació s'ha dut a terme en tres fases: la primera entre l'agost del 2017 i el març del 2018 i es va detenir tres persones quan provaven d'introduir a Espanya més de 19 quilos d'heroïna oculta en els seus equipatges als aeroports de Madrid i Barcelona i dos membres de l'organització encarregats de captar missatgers.

La segona, entre l'agost del 2018 i el gener del 2019, es va iniciar amb la detenció de dos ciutadans espanyols i un de pakistanès a l'Aeroport de Barcelona a l'arribada del vol Dubai-Zurich-Barcelona amb més de 24 quilos d'heroïna amagada a les seves maletes.

També es va detenir a l'Aeroport de Praga (República Txeca) un altre dels captadors de missatgers de l'organització, que portava més de 6 quilos d'heroïna al seu equipatge.

Uns dies després es va produir un escorcoll en un domicili de Barcelona en el qual van arrestar dues persones encarregades d'organitzar els viatges que feien els missatgers.

Posteriorment, es va dur a terme un altre operatiu paral·lel que va acabar amb la detenció de vuit membres de l'organització a Madrid i València, i es van intervenir a Madrid 6 quilos d'heroïna a una altra persona captada per l'organització.

En la tercera fase, entre el gener i l'abril del 2019, la Policia Boliviana va detectar a l'Aeroport de Viru Viru (Santa Cruz) un paquet amb més de 10 quilos de cocaïna amagats en cartutxos de tinta d'impressora, la destinació final de la qual era Espanya, i es va detenir quatre membres de l'organització a Madrid encarregats de la recepció dels paquets.

En total, han dut a terme cinc escorcolls a les províncies de Barcelona i València, i s'ha detingut 26 persones per presumpte tràfic de drogues i pertinença a organització criminal a Barcelona, València, Madrid, Praga (República Txeca) i Amsterdam, de diferents nacionalitats, 20 de les quals han ingressat a la presó.