Cau una trama per falsejar lloguers i afavorir la immigració irregular a Tarragona

Publicat 14/11/2019 13:02:23CET
Vehicle de la Policia Nacional, agents (ARXIU)
POLICÍA NACIONAL

Un total de 12 detinguts per falsedat documental des d'una immobiliària de Cambrils (Tarragona)

TARRAGONA, 14 nov. (EUROPA PRESS) -

La Policia Nacional ha detingut 12 persones vinculades amb una immobiliària que presumptament falsificava contractes de lloguer per a immigrants en situació administrativa irregular a diversos pisos d'un bloc de Cambrils (Tarragona), on diverses persones estaven empadronades de manera fictícia.

Feien servir els pisos per fer gestions d'oficines locals de diversos ajuntaments i la unitat de documentació d'estrangers de la Policia Nacional, a més d'arranjar matrimonis fraudulents amb persones estrangeres, ha explicat el cos policial en un comunicat aquest dijous.

També ha detallat que en un contracte de lloguer s'havia usurpat la identitat d'una persona, i que l'empadronament fictici tenia l'objectiu de poder gestionar diversos expedients administratius.

Els investigadors consideren que dues persones de nacionalitat espanyola, que regentaven la immobiliària que ha quedat desmantellada, s'encarregaven d'assessorar i donar forma legal a l'entramat criminal.

La Policia ha detingut cinc persones a Cambrils i set més a Màlaga --sis d'ells són espanyols, dos nigerians, un dominicà, un portuguès i un romanès-- i preveu almenys sis detencions més pels mateixos fets.

Tots els detinguts han quedat en llibertat amb càrrecs i se'ls imputen delictes de falsedat documental, a un detingut també se l'investiga per usurpació d'estat civil i estafa, i cinc més per afavoriment de la immigració il·legal.