Publicat 15/6/2019 13:32:00CET

Cau una organització dedicada al tràfic de droga amb destinació a Cantàbria, França i Itàlia

Successos.- Desarticulada una organització dedicada al trànsit de droga amb deteni
GUARDIA CIVIL

Deté 29 persones a Cantàbria, Girona, Sevilla, Jaén i Màlaga

MADRID, 15 juny (EUROPA PRESS) -

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització dedicada al tràfic de droga des del sud d'Espanya amb destinació Cantàbria, França i Itàlia, en una operació que s'ha saldat amb la detenció de 29 persones a Cantàbria, Girona, Sevilla, Jaén i Màlaga.

Així mateix, han intervingut gairebé 220 quilos d'haixix, un quilo de marihuana, gairebé 400 paquets de tabac de contraban, 22.000 euros, un revòlver del calibre 38 i la seva munició, una carabina, una pistola elèctrica i una altra simulada, 44 telèfons mòbils, així com 6 equips radiotelefònics per al control dels productes de contraban, entre altres efectes.

L'operació es va iniciar quan la Guàrdia Civil va tenir coneixement que un home resident a Santander es dedicava al tràfic d'haixix i marihuana, realitzant entrega amb assiduïtat en llocs propers al seu domicili.

Posteriorment, els agents van localitzar el proveïdor d'aquest home, un veí de la zona de l'Albericia a Santander, que mantenia estrets contactes amb persones procedents del sud d'Espanya per introduir a Cantàbria grans quantitats d'haixix.

Després, la Guàrdia Civil també va localitzar una altra persona, natural d'Algèria i resident al sud de la península, que havia sortit recentment d'una presó del Marroc i havia reprès contactes a Espanya amb persones dedicades al trànsit d'haixix.

D'aquesta forma, va esbrinar que el sospitós s'havia integrat en una xarxa dedicada al tràfic d'haixix a Itàlia. La droga arribava al sud d'Espanya, on transportistes s'encarregaven d'ella i es dirigien Barcelona, per a des d'allà creuar la frontera per La Jonquera (Girona) i seguir a Itàlia.

ENVIAMENTS A ITÀLIA PER LA JONQUERA

Al novembre del passat any, els agents van establir un dispositiu a La Jonquera després de la detecció d'un enviament a Itàlia, que va interceptar un vehicle que realitzava funcions de llançadora i seguretat, intervenint-se gairebé 115 quilos d'haixix.

El resultat final de l'operació, va ser la detenció de 17 persones a Cantàbria (Santander, Villaescusa, Maliaño, Liendo, i un al Centre Penitenciari El Dueso en haver ingressat per complir condemna per un altre motiu), 3 a La Jonquera (Girona), 2 a Jaén, 3 a Sevilla, 2 a Huelva i 2 en Manilva (Màlaga).

L'operació, executada sota la direcció del Jutjat d'Instrucció número 3 de Santander i la Fiscalia Especial Antidroga del Tribunal Superior de Justícia de Cantàbria, ha estat desenvolupada per l'Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga (EDOA) de la Guàrdia Civil de Cantàbria, amb el suport d'altres unitats d'aquest Cos de les Comandàncies de Girona, Barcelona, Jaén, León, Sevilla, Huelva, Màlaga, efectius del Grup d'Acció Ràpida i de l'OCON SUD (Organisme de Coordinació del Narcotràfic de la Guàrdia Civil).

el més llegit

 1. 1

  L'Hospitalet (Barcelona) obre una línia 900 gratuïta per a empreses i autònoms

 2. 2

  L'Ajuntament de Lleida demana suspendre els cobraments de lloguer temporalment

 3. 3

  La UME arriba a Badalona (Barcelona) després de la sol·licitud d'ajuda del Govern

 4. 4

  Coronavirus.- Badalona (Barcelona) ofereix 200 places d'estacionament gratuït a sanitaris

 5. 5

  Espanya supera els 85.000 casos de coronavirus i les 7.000 víctimes mortals