Publicat 11/4/2019 17:09:32 +02:00CET

Cau una organització criminal de narcotraficants a Osca, Saragossa i Reus (Tarragona)

POLICÍA NACIONAL

Saragossa, 11 abr. (EUROPA PRESS) -

La Policia Nacional ha desarticulat a Reus (Tarragona), Osca i Saragossa una organització criminal de narcotraficants, operació que s'ha desenvolupat en diverses fases, centrant-se la tercera i última d'elles en un dels membres d'aquesta organització que realitzava funcions de transportista d'herona i haixix per al subministrament a narcotraficants d'Osca i Saragossa.

Les investigacions es van iniciar el gener del 2018, quan es va tenir coneixement que un clan familiar subministrava diversos tipus de substncia estupefaent a distribudors de la ciutat de Saragossa, han informat des del Cos Nacional de Policia en una nota de premsa.

Aquesta primera fase es va saldar amb la detenció de dues persones a Riudoms (Tarragona) i l'aprehensió de diversa quantitat de droga. A inicis d'aquest any, una segona fase de la investigació va finalitzar amb la detenció de 12 persones a Reus i Riudoms, entre ells els mxims responsables.

En aquest cas, es van aprehendre 50 quilos d'haixix, 450 grams de cocana i sis quilos de cabdell de marihuana, a més de que es van intervenir més de 10.000 euros en efectiu i una pistola Taser, entre altres efectes.

TERCERA FASE

La tercera fase s'ha centrat en la persona que realitzava funcions de transportista d'herona i haixix per al subministrament a narcotraficants d'Osca i saragossa. Els seus continus viatges han perms als agents conixer les ramificacions de la trama i les persones implicades a Aragó.

Així mateix, els registres practicats a Reus (Tarragona), Osca, Hort (Osca) i saragossa han suposat l'aprehensió de 300 grams d'herona, dos quilos d'haixix, 19.000 euros en efectiu, mig quilo d'or en joies, un vehicle, 29 telfons mbils, un ordinador porttil, tres tableta i abundant utillatge relacionat amb les activitats illegals.

Els set detinguts en aquesta última fase, a els qui se'ls imputen delictes de pertinena a organització criminal i contra la salut pública, han estat posats a la disposició de l'autoritat judicial, que ha decretat l'ingrés en presó provisional per a sis d'ells i llibertat amb crrecs per a un altre.

L'operació ha estat realitzada per agents de les Brigades de Policia Judicial de les Comissaries de Reus (Tarragona), Tarragona, Osca i Saragossa.