Publicat 1/4/2019 12:01:58 +02:00CET

Cau un atracador de bancs italià que va aconseguir 170.000 euros amb robatoris a Barcelona

Successos.- Cau un atracador de bancs itali que va aconseguir 170.000 euros amb
MOSSOS D'ESQUADRA

El detingut forma part d'un grup de sis lladres vinculats a grups criminals italians

BARCELONA, 1 abr. (EUROPA PRESS) -

Els Mossos d'Esquadra han detingut un atracador experimentat, que es dedicava a cometre robatoris a bancs i furgons blindats, per la seva presumpta implicació en cinc atracaments a entitats de Barcelona en les quals va obtenir 170.000 euros.

En un comunicat, la policia catalana ha explicat que van arrestar el 25 de mar aquest home de 63 anys, veí de Barcelona i de nacionalitat italiana, que formava part d'un grup de sis lladres amb nombrosos antecedents al seu país i que eren d'una banda criminal dedicava a assaltar bancs i furgons blindats durant la dcada dels 90.

Aquest mateix grup també havia protagonitzat assalts a transports de joieries, extorsions, lesions i possessió illícita d'armes de foc, a més que el detingut també tenia vincles amb organitzacions criminals italianes.

La Unitat Central d'Atracaments dels Mossos va investigar els cinc atracaments, que van tenir lloc entre mitjans del 2016 i el febrer de 2018, que tenien un mateix patró: dos homes amb cascs de moto i ulleres de sol acudien a les entitats a l'hora de l'obertura.

Eren homes d'entre 50 i 60 anys de nacionalitat italiana, que aprofitaven l'entrada d'algun treballador per accedir al banc i consumar l'atracament en pocs minuts, amenaant o exhibint armes blanques o de foc.

Un dels atracadors obligava algun responsable a acompanyar-lo fins a la caixa forta mentre l'altre vigilava i controlava l'entorn, encara que no esperaven l'obertura retardada quan les caixes estaven tancades perqu prioritzaven que la seva actuació fos molt breu.

Segons els investigadors, cridava l'atenció que els atracadors actuaven amb molta "naturalitat i tranquillitat", si bé no dubtaven a fer servir la violncia si se'ls complicava l'atracament, la qual cosa demostrava un alt grau de professionalitat.

El detingut, a qui van trobar indicis relacionats amb els robatoris al seu domicili, va passar a disposició judicial el 27 de mar i el jutge d'Instrucció 31 de Barcelona va decretar el seu ingrés en presó provisional.