Publicat 8/5/2019 17:41:14 +02:00CET

Catorze companyies participen en el programa Suport a la Creació de FiraTàrrega

Anna Giribet, nueva directora artística de FiraTàrrega
FIRATÀRREGA - Archivo

LLEIDA, 8 maig (EUROPA PRESS) -

El programa Suport a la Creació de la fira del teatre FiraTàrrega comptarà aquest any amb catorze companyies que presentaran la majoria dels seus projectes durant els mesos de juny i juliol a Tàrrega, la Figuerosa (Lleida) i a la Fàbrica de les Arts Roca Umbert de Granollers (Barcelona).

La directora artística del festival Anna Giribet, ha presentat aquest dimecres a Tàrrega el programa marcat per qüestions com la identitat, el territori, la política i la formació, segons un comunicat de l'organització.

A través d'aquest programa FiraTàrrega vol dinamitzar i acompanyar els processos de creació artística que tinguin un ingredient clar d'investigació i d'innovació en l'àmbit de les arts de carrer.

Aquest any vol vetllar especialment en el procés d'inserció de les propostes en el mercat i garantir la pervivència i la viabilitat més enllà de l'estrena a FiraTàrrega.

Amb aquest objectiu la fira ha buscat complicitats amb diferents agents que volen acompanyar projectes artístics a tot Catalunya, com el Graner, Roca Umbert, Teatre de l'Escorxador de Lleida, Teatre Foment de Juneda, L'Estruch de l'Ajuntament de Sabadell, el Festival Escena Poblenou, Festival Trapezi, SAT Sant Andreu Teatre, Fundació Catalunya La Pedrera, el festival Paupaterres, In Situ, Plataforma Arts de Carrer, WeAct Assoc o el Montréal Complètement Cirque.

Una altra de les novetats a partir d'aquesta edició és la voluntat d'incloure els pobles agregats de Tàrrega (Altet, Claravalls, la Figuerosa, el Talladell, Riudovelles, Santa Maria de Montmagastrell i Conill) com a espais de residència o exhibició per la qual cosa aquest any es podrà veure un dels projectes del programa a la Figuerosa.