Publicat 15/9/2020 14:45:24 +02:00CET

Catalunya registra 17 grups confinats amb 70 professionals i 45 alumnes positius

Aula, classe
PIXABAY - Archivo

BARCELONA, 15 set. (EUROPA PRESS) -

Els centres educatius catalans han registrat 17 grups estables de convivència confinats, amb 70 casos positius confirmats de professionals i 45 d'alumnes per activitats prèvies a l'inici de les classes.

Els casos positius han obligat a confinar 275 professionals i 338 alumnes, ha explicat aquest dimarts la secretària general d'Educació, Núria Cuenca, en una atenció als mitjans.

Els 17 grups estables confinats pertanyen a centres educatius de Barcelona, Igualada, Torelló, Mollet del Vallès, Granollers, Montgat, Rubí, Badalona (Barcelona), Girona, Tarragona i Salou (Tarragona).

Dues escoles, la Joan Juncadela de Sant Vicenç dels Horts (Barcelona), amb 360 alumnes, i la Ridolaina de Montellà i Martinet (Lleida), amb 43 alumnes, no han començat el curs per casos positius entre el professors, però ho faran dijous i dimecres, respectivament.

Un altre centre, l'escola bressol Tintín de Barcelona, amb 20 alumnes, no ha obert pel cas positiu d'un alumne, que es va detectar dilluns.

A més, l'Institut Escola Ubach de Terrassa (Barcelona) --amb 515 alumnes--, a causa d'una plaga de vespes, no ha pogut obrir perquè fan tasques de fumigació.

Cuenca ha demanat que tots els professionals i alumnes que s'hagin fet una PCR no vagin a l'escola fins que tinguin un resultat, perquè "alguns" dels positius procedeixen de proves que es van fer durant el cap de setmana.

Contador