Publicat 06/06/2019 17:38

Catalunya porta a Praga una installació que recrea l'1-O i la sentncia de 'la Manada'

Catalunya porta a Praga una installació que recrea l'1-O i la fallada de ' la Manada'
INSTITUT DEL TEATRE - Archivo

Aborda sis "conflictes collectius" en una obra d'autoria compartida

BARCELONA, 6 juny (EUROPA PRESS) -

Catalunya ha portat a la Quadriennal d'Escenografia de Praga una installació d'autoria compartida que recrea l'1-O i les manifestacions amb motiu de la sentncia de 'la Manada', entre d'altres qüestions, en el marc d'una proposta liderada per l'Institut del Teatre (IT) de Barcelona en collaboració amb l'Institut Ramon Llull (IRL).

La installació 'Prospective Actions (Catalunya 2004-2018)' s'ha presentat en la categoria d'exposició Pasos i Regions, que forma part de l'mbit competitiu del certamen que ha obert les seves portes aquest dijous, han explicat a Europa Press els organitzadors.

L'obra, creada per les escengrafes Laura Clos 'Closca' i Xesca Salv i els dramaturgs Marc Villanueva i Pau Masaló, est concebuda com una installació interactiva que aborda "conflictes collectius" i convida el públic a jugar i prendre conscincia sobre enfrontaments entre estructures de poder i la societat.

Els conflictes abordats són l'ocupació de la Catedral de Barcelona per part d'immigrants sense papers el 2004, les accions per detenir l'activitat parlamentria el 2011, el desallotjament de Can Vies el 2014 i el banc expropiat del 2016, a més de l'1-O i les manifestacions contra la sentncia de 'la Manada'.

La installació pren la forma d'una taula rodona en la qual hi ha sis cadires on es poden asseure les persones que vulguin participar de l'experincia, i una vegada asseguda la persona, s'ha de posar els auriculars en els quals sentir un udio que fa referncia a un dels sis conflictes que aborda la pea.

Mentre escolta aquest udios, la persona té la possibilitat de jugar amb una srie d'elements que té sobre la taula, com un helicpter policial, edificis i peces de fusta i metall, entre d'altres.

La proposta es va desenvolupar a partir del dileg amb sis escengrafs catalans com Cube.bz, Anna Alcubierre, Eugenio Swarzwer, Sílvia Delagneau, Max Glaenzel i Paco Azorín, a qui es va preguntar per sis conflictes urbans que mostren "tensió" entre el control policial i noves formes de crear espai públic.

SEGONA PARTICIPACIÓ CATALANA

És el segon any que Catalunya participa en la quadriennal, que durar fins al 16 de juny, i a més de 'Prospective Actions' també presenta l'exposició 'Estudiants'.

Durant la presentació de la iniciativa en roda de premsa a finals de maig, la directora de l'IT, Magda Puyo, qualificava l'assistncia a l'esdeveniment com "una gran oportunitat per al país i per a l'institut", alhora que va destacar la importncia creixent del disseny escnic com a part activa de la creació.

En aquest moment, la directora de l'IRL, Iolanda Batallé, subratllava la importncia de la "continutat" de la presncia catalana en la Quadriennal, i reafirmava el compromís de la institució a collaborar.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés