Actualitzat 13/03/2015 16:09

Catalunya obrirà 14 nous graus públics i privats i estrenarà 32 màsters

El director general de Universidades, Lluís Jofre
Foto: EUROPA PRESS

Hi haurà entre 20 i 30 graus que tindran una entrada única per primera vegada

BARCELONA, 13 Mar. (EUROPA PRESS) -

Catalunya obrirà en el curs 2015-2016 un total de 14 nous graus públics i privats i estrenarà 32 màsters, dels quals un 50% s'impartiran en anglès amb la finalitat de fomentar l'ocupabilitat dels estudiants i la internacionalització del sistema.

   Ho ha dit aquest divendres en roda de premsa el director general d'Universitats de la Generalitat, Lluís Jofre, qui ha precisat que dels nous graus, n'hi haurà quatre públics; cinc seran privats, i cinc més semi-públics, i ha afegit que cap dels actuals tancarà tot i que hi haurà algunes enginyeries que es reconvertiran, de manera que quedarà un mapa de 475 titulacions del conjunt del sistema.

   S'han programat 32 nous màsters per al curs vinent, però finalment podrien ser menys perquè primer han de ser verificats per l'Agència de Qualitat Universitària (AQU), i arribar a un nombre mínim de 20 estudiants, a més d'explicar que deixaran d'impartir-se 20 màsters, cosa que suposa una variació anual del 5% i situa el nombre de màsters també en 475.

   Jofre ha recordat que el Govern, en consens amb les universitats, ha ajornat la incorporació dels graus de tres anys al sistema que preveu el decret estatal per implantar-los de manera "més pensada i raonada", per la qual cosa tots els títols continuaran sent de quatre anys el curs vinent.

NOUS GRAUS

   Els nous títols públics que s'oferiran seran el Grau Ciències del Mar, a la Universitat de Barcelona (UB); Estudis Sino-Hispànics, a la Universitat de Lleida (UdL); Veterinària, a la UdL, i Videojocs i realitat virtual, a la Universitat de Girona (UdG).

   La resta --semi-públics i privats-- seran Gestió esportiva, a la Universitat Ramon Llull (URL); Fisioteràpia, a la Universitat Pompeu Fabra (UPF); Turisme internacional (UdL); Fisioteràpia (UdG); Animació (URL), i Economia, Gestió i administració pública, Història, geografia i art, i Traducció, interpretació i llengües aplicades, tots ells a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

MENYS VIES D'ENTRADA

   Una altra novetat per al següent curs serà que en el conjunt del sistema universitari es fusionaran entre 20 i 30 graus d'àmbits semblants en 10 i 20 entrades d'accés, de manera que els estudiants cursaran un curs o un curs i mig per després escollir quina titulació prefereixen.

   Per exemple, s'oferirà Enginyeria de Telecomunicacions i Industrial com una única titulació, i succeirà el mateix amb Geografia i Història, o amb Llengües, entre d'altres.

   Per aplicar aquest sistema, les universitats han optat per dues fórmules diferents: o bé incloure la denominació de totes les carreres que inclou la titulació oferida, o bé anomenar l'entrada com a 'enginyeries' i després oferir les diferents vies, ha detallat Jofre.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés