Publicat 22/12/2019 17:04CET

Catalunya i Madrid, les més premiades en el sorteig de Nadal que evita una altra vegada Melilla

La grossa matinera premia Tarragona i Alacant i el sorteig també reparteix a 'l'Espanya buidada' un cinqu íntegre a Soria

MADRID, 22 des. (EUROPA PRESS) -

El sorteig extraordinari de Nadal d'aquest dissabte 22 de desembre, ha repartit milions per tot Espanya amb un primer premi, el 26590, que ha estat un dels més matiners de la histria del sorteig i que s'ha concentrat principalment a Tarragona i a Alacant, mentre que Catalunya i Madrid concentren gran part dels milions repartits aquest any per tot el país.

Com en anys anteriors, Melilla continua sent l'única regió d'Espanya on mai no ha tocat la grossa del sorteig extraordinari de la loteria de Nadal. Aquest any, a més, la sort ha evitat Ceuta i Palencia, on no ha caigut cap premi, igual que a Melilla.

Aquest 2019, Alacant i Tarragona s'han repartit la part més gran de la grossa. La localitat catalana de Reus (Tarragona) ha estat la més afortunada després de premiar la ciutat amb 320 milions la grossa en un sorteig que ha deixat 450,69 milions d'euros a Catalunya, que ha guanyat un 22,27% més respecte als 368,58 milions jugats aquest any en concepte dels 13 grans premis del sorteig celebrat aquest diumenge, sense comptar terminacions, aproximacions ni premis petits.

El matiner primer premi, que s'ha cantat a les 9.19 hores, ha omplert de jotes el local del centre aragons El Cachirulo de Reus, que hi havia 80 de les 90 sries venudes per una administració de Salou (Tarragona), i el seu president, José Allueva, celebrava a Europa Press: "No he repartit res més que papers de color blau".

La gross ha deixat a Catalunya 388 milions d'euros repartits entre Salou i Reus (Tarragona), Súria (Barcelona) i Barcelona ciutat. Precisament, Barcelona és la segona ciutat d'Espanya amb més fortuna, amb un total de 41 grosses des de l'any 1817; l'últim va tocar l'any passat.

La Comunitat Valenciana ha estat una altra de les premiades amb la grossa, i són ja 37 vegades que s'ha celebrat el primer premi de la loteria en l'autonomia. Aquesta vegada, el 26590 s'ha venut a la província d'Alacant, a les localitats de Sant Vicent del Raspeig, Alcoi i Moraira.

Així, els municipis d'Alcoi i Teulada-Moraira s'han estrenat aquest any en el selecte club de les localitats premiades amb la grossa del sorteig de Nadal. No obstant aix, ha estat Sant Vicent del Raspeig la ciutat de la Comunitat Valenciana que ha reunit la majoria dels premis en aquest sorteig en sumar 76 milions d'euros. És la segona vegada que la grossa visita la localitat de l'Alacantí, després del 2012.

Madrid lidera el rnquing de les ciutats més premiades amb la grossa, en aquest cas, fins a 80 vegades. Bona part de la 'culpa' correspon a l'administració de 'Doña Manolita' que, en aquest 2019, ha repartit la sort en gairebé tots els premis: el primer, el 26590; el segon, el 10989; el tercer, el 00750, així com un quart premi (41710), i dos cinquens (66212 i 81610).

En altres comunitats, com Castella i Lleó, la sort també ha estat generosa perqu 123,4 milions d'euros han anat a parar a aquesta comunitat, principalment amb la grossa, que ha repartit 100 milions d'euros a Salamanca. Així mateix, un dels cinquens, el 75206, ha recaigut íntegrament a Soria, una de les províncies que lidera les protestes de la denominada 'Espanya buidada'.

A Andalusia, el sorteig ha repartit gairebé 50 milions d'euros --49,4 milions en concret-- a les vuit províncies andaluses, si bé més de la meitat d'aquest a quantitat s'ha venut a l'administració número 1 d'Utrera (Sevilla), que ha estat la localitat andalusa més afortunada aquest diumenge, segons les dades recopilades per Europa Press.

A Múrcia, la Loteria de Nadal ha deixat uns 32 milions d'euros, 24 d'ells corresponents a la grossa, mentre que a Extremadura han anat més de 16 milions d'euros, una gran part en el segon premi que ha tocat a la localitat de Fuente del Maestre.

SENSE GROSSA, PER AMB FORTUNA

La grossa ha esquivat aquest 2019 les illes Canries tot i que el sorteig extraordinari de loteria de Nadal ha deixat 4,71 milions d'euros repartits entre un tercer premi, un quart i quatre cinquens. A destacar la fortuna del receptor de loteria de la gasolinera situada en el quilmetre 54 de la TF-1, a l'alada de Granadilla de Abona (Tenerife), que ha tornat a repartir sort per set any consecutiu en el sorteig. En concret, ha venut dcims del 750, tercer premi dotat amb 500.000 euros la srie, i el premi més gran que ha rebut Canries en el sorteig d'aquest any.

A Castella-la Manxa, el sorteig no ha deixat tan bon gust de boca com l'any passat i només ha repartit 3,2 milions d'euros en un total de 110 dcims repartits per tota la regió, concentrats sobretot a les províncies d'Albacete i de Toledo. Així, Albacete suma 1,9 milions i Toledo concentra en cent metres un milió en dues administracions venes.

La grossa del 2019 també ha passat de llarg per Galícia, on no s'ha venut cap dels dcims del primer premi d'un sorteig de Nadal que ha repartit en la comunitat "pessics" de sort, poc menys de 13 milions en total repartits per les quatre províncies.

La Rioja tampoc ha estat premiada amb la grossa per ha comptat amb altres premis i s'han repartit diversos cinquens per diferents zones. Una situació semblant s'ha viscut a Navarra, amb més de 5,2 milions d'euros en repartir dcims del tercer premi i tres cinquens premis; a Astúries, amb un total de 172.000 euros en premis al Principat, gairebé tots de cinqu premi; o a Cantbria, que ha deixat en la comunitat 74.000 euros per la venda d'un dcim del tercer premi a Suances, dotat amb 50.000 euros, i quatre dcims de cinquens premis, guardonats amb 6.000 euros cadascun.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés