Actualitzat 08/07/2014 16:41

El hip hop de l'Ahnsooyoung Company arriba per primera vegada a Barcelona amb tres coreografies

Coreografía de Ahnsooyoung Company
Foto: LEE JIRAK

BARCELONA, 8 Jul. (EUROPA PRESS)

 La companyia coreana de hip hop Ahnsooyoung Company arribarà per primera vegada a Barcelona el 15 i el 16 de juliol, dins del marc del Festival Grec, amb les coreografies 'Viatge al temps 7080', 'Abans de morir - Segona història' i 'El llac dels cignes'.

    Segons ha explicat aquest dimarts en roda de premsa el director del Festival Grec, Ramon Simó, "tots els campions mundials de hip hop i break dance" són coreans, amb la finalitat de reflectir la qualitat de la formació programada.

   Ha explicat que les coreografies --que es representaran al Mercat de les Flors-- són curtes, motiu pel qual els cinc ballarins interpretaran tres composicions.

   'El llac dels cignes' conté un missatge ambientalista, ja que els cignes de la peça busquen la seva llar, que els hi ha estat robada per culpa de les urbs modernes; 'Viatge al temps 7080' mostrarà la Corea dels anys 70 i 80, quan el país vivia disturbis i protestes, i la peça 'Abans de morir - Segona història' consisteix en una invitació als joves d'avui a pensar en el significat de la vida a partir d'assumir el context d'una mort imminent.

NIT DE MUSICALS

   Per primera vegada, el Festival Grec acollirà la proposta de la revista de cultura digital Teatralnet, 'Nit de musicals', un concert amb peces de musicals que tindrà lloc al teatre Grec el 13 de juliol.

   Segons ha explicat el director de la publicació, Albert Miret, la proposta va començar fa tres anys, quan es va oferir una interpretació del musical de Dagoll Dagom 'Flor de nit' per fer el 13è aniversari de la publicació.

   Després de la seva posada en escena van veure que el format podia perpetuar-se, pel que van demanar al festival si podien tornar a oferir-lo sota la direcció del compositor Albert Guinovart, la interpretació de la Banda Municipal de Barcelona, els vocalistes Daniel Anglès, Xavier Fernández, Elena Gadel, Ivan Labanda, Mone, Nina, Toni Viñals i la formació Deu de Veu.

   Al llarg de la vetllada s'interpretaran cançons dels musicals 'Desconcerto grosso', 'La vampira del Raval', 'Flor de nit', 'Mar i Cel', 'Paradís', 'Gaudí' i de l'inèdit 'Crim i Càstig', adaptació de Sergi Belbel de la novel·la de Fiodor Dostoievski.

   La productora executiva de Dagoll Dagom, Anna Rosa, ha valorat positivament el format, ja que ha comentat que actualment és complicat produir musicals perquè és molt car, i que hi ha molt de talent que es desaprofita, per la qual cosa oferir una plataforma que permeti als actors en formació exposar les seves habilitats és important.

IPAM

   La segona edició de l'International Performing Arts Meeting (Ipam) permetrà internacionalitzar les propostes escèniques catalanes i intercanviar projectes amb altres països, segons Simó, ja que a més es conviden multitud de programadors perquè presenciïn les propostes catalanes.

   Del 8 al 10 de juliol es presentaran projectes de dansa, i el director del Mercat de les Flors, Francesc Casadesús, ha explicat que en el context del Grec s'han potenciat els acords amb països llatinoamericans, com Mèxic, el Brasil, Xile i Uruguai, estratègia que va funcionar l'any passat perquè es va aconseguir que companyies catalanes giressin a Llatinoamèrica.

   Casadesús ha assenyalat que es vol aprofundir en la creació artística a més de convèncer els més de 100 programadors inscrits perquè contractin espectacles.

   La productora executiva de la companyia Dagoll Dagom, Anna Rosa, ha explicat que les propostes teatrals podran veure's sota el segell 'Menja & See' --del 10 al 12 de juliol--, i ha assenyalat que el nivell de dramatúrgia català està molt ben considerat internacionalment.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés