Publicat 25/8/2020 13:54:09 +02:00CET

Catalunya farà 8.000 PCR diàries a escoles en una primera fase i 20.000 en una segona

Reunió del Consell de Govern extraordinari
RUBEN MORENO/GOVERN

BARCELONA, 25 ago. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha explicat aquest dimarts que en una primera fase es faran 8.000 PCR diàries a escoles i instituts, i que en una segona s'elevarà fins a les 20.000 diàries.

En roda de premsa després d'un Consell Executiu extraordinari, al costat del conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha explicat que el mig milió de proves PCR que es faran entre el 15 de setembre i el 15 de novembre inclourà alumnes, docents i personal d'administració.

Vergés ha explicat també que es crearà un projecte d'escoles sentinelles, format amb entre 50 i 100 centres educatius, per optimitzar les actuacions que es puguin realitzar.

Vergés i Bargalló han advocat per iniciar el curs escolar en les millors condicions possibles i amb totes les garanties sanitàries, i el titular d'Educació ha insistit que les escoles han d'obrir "sí o sí".

Els consellers han explicat que l'ús de la mascarilla serà obligatori a partir dels 12 anys, però que en aquells territoris amb risc elevat de contagi ho serà a partir dels sis; les entrades i sortides, així com l'hora del pati, seran escalonades, i els grups de convivència estable seran el més reduït possible.

Contador