Publicat 6/2/2019 18:24:43CET

Catalunya detecta 72 nenes en risc de mutilació genital femenina el 2018

EUROPA PRESS - Archivo

Se sumen taules locals de Mollet del Vallès, Tordera, Palamós, Vidreres, Salou i Cervera

BARCELONA, 6 Febr. (EUROPA PRESS) -

Les Taules locals de prevenció de la mutilació genital femenina (MGF) a Catalunya van detectar l'any passat un total de 72 nenes amb el risc de patir una ablació, una situació que s'ha reduït respecte al 2017, quan aquests casos van arribar al centenar.

En un comunicat aquest dimecres, Dia internacional contra la MGF, la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat ha assegurat que aquesta baixada suposa "un pas endavant per a l'eliminació d'aquesta pràctica nociva per a la salut de les dones", gràcies sobretot a les activitats de prevenció i sensibilització d'entitats i administracions.

El 2018 es van constituir sis noves taules locals, amb l'adhesió de Palamós, Vidreres (Girona), Salou (Tarragona), Cervera (Lleida), Tordera i Mollet del Vallès (Barcelona), que es van sumar a les 73 taules que ja existien, i en les quals la Conselleria es coordina amb ajuntaments i ens comarcals.

Hi treballen professionals dels serveis públics en contacte directe amb la població que podria ser practicant de l'ablació, amb perfils com metges, professors, policies, treballadors socials, tècnics i d'altres, i tenen com objectiu prevenir i detectar precoçment els casos de risc.

Davant d'una situació de risc, estableixen un protocol d'actuació a escala local, seguint el cas concret i les mesures que es prenen des de la primera sospita.

La Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania ha traçat un pla en aquest àmbit per apel·lar altres departaments de la Generalitat, com Educació, Salut i Interior, i millorar la coordinació i l'impacte de les accions amb les quals s'aborda a Catalunya la MGF.

Gran part dels recursos s'han centrat en la formació de 1.000 professionals de salut, 500 policies i 270 de serveis socials i entitats des del 2015, però també s'han dedicat al treball amb les entitats, i el 2018 s'ha fet a Girona un taller amb homes de comunitats originàriament practicants perquè actuïn com agents de prevenció.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.